2009. szeptember 11.Simon Mónika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tanévnyitó Kamaszfesztivál a Zöld Pardonban

A Kamaszfesztivál Szervezőiroda és a leghosszabb nyári fesztivál, a Zöld Pardon szeptember 11-én, pénteken 10.00-18.00 között megrendezi az ország legvidámabb tanévnyitó eseményét, a Kamaszfesztivált. Az esemény célja, hogy minden általános és középiskolás diák megtalálja a hozzá leginkább illő hobbit és megtanulja, hogyan tudja szabadidejét hasznosan eltölteni.

A helyszínen a kamaszok megismerkedhetnek továbbá a Zöld Pardon ifjúságvédelmi kezdeményezésével, a Zöldkártya programmal is.

A tanévet Horváth Csaba, Budapest Főváros Főpolgármester-helyettese, valamint Tompa Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közoktatási Szakreferense nyitja meg a Zöld Pardonban.

"Találd meg a hobbidat!" üzenettel hívja az általános és középiskolás diákokat a Kamaszfesztivál Szervezőiroda és a Zöld Pardon a 2009-2010-es tanév legnagyszerűbb megnyitójára. Az eseményen a diákok olyan szabadidős tevékenységekkel ismerkedhetnek meg mint a tánc, a zene, a grundfoci, különböző művészetek és még sok más remek elfoglaltság. Az Országos Kamasztanév-nyitót szeptember 11-én 10.00-18.00 óra között rendezik meg a ZP-ben. A pénteki tanítási napra időzített rendezvényt a szervezők iskolai keretek között szervezett kirándulásként ajánlják az osztályfőnökök és iskolai intézményvezetők figyelmébe.

A tanév eleje tökéletes apropóként szolgál, hiszen a szeptember minden iskoláskorú gyerek életében a tanév időbeosztásának és a szakkörök, szabadidős tevékenységek kiválasztásának időszaka is. A Zöld Pardon célja, hogy kulturális irányultságú programjaival a fiatalok fejlődését segítse elő. Többek között olyan tevékenységekhez szeretne kedvet csinálni mint a zenélés, a szövegírás és a tánc.

A szakkör- és hobbikiállításon több mint harminc szakmai, kulturális, tudományos és civilszervezet mutatja be a diákok számára egész éves, értékes szabadidős elfoglaltságot kínáló programjait: sport, művészet, kulturális, önismereti, egészségügyi és egyéb témákban. A tanévnyitó interaktív játékokkal, kiállításokkal, készségfelmérésekkel, kompetenciamérésekkel, tehetségkutató foglalkozásokkal és rengeteg szórakoztató előadással várja a kamaszokat. Az egész napos kikapcsolódást színpadi produkciók teszik még érdekesebbé.
A rendezvényen sor kerül a 2009-2010-es tanév "Javíts egy jegyet!" pályázatának meghirdetésére is.

A Kamaszfesztiválról további információ a www.zp.hu és a www.kamaszfesztival.hu oldalakon található.

***


Kamaszfesztivál a Zöld Pardonban
Helyszín: Zöld Pardon
Időpont: 2009. szeptember 11. péntek, 10.00-18.00 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei