2009. december 1.Wendl Nóra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nagy sikerrel zárult az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő

Az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő hétvégi döntőjének felejthetetlen pillanatait tizenkét gimnázium tanulói izgulták végig. A Nemzeti Tankönyvkiadó és a budapesti Németh László Gimnázium által szervezett versenyen, az ötszáznegyven jelentkező csapatból a legjobbak mérhették össze tudásukat november 28-án, a budapesti Németh László Gimnáziumban.

A rendkívül szoros versenyben az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium Főnix Légió nevű csapata lett a győztes.

2009. november 28-án ünnepélyes keretek között hirdették ki a verseny győzteseinek a névsorát. A döntőbe jutott csapatok a végső megmérettetés előtti hetekben már számos területen bizonyították rátermettségüket és kreativitásukat, ezzel előminősítve és már pontokat gyűjtve a fináléhoz. Az előzetes feladatok során, többek között híreket generáltak a verseny aktuális állásáról több helyi- és országos újságban, rádióban, továbbá házi, televíziós tudósítást készítettek a XI. és a XVI. század fontosabb eseményeiről.

A végső megmérettetésen sok izgalmas feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak - villámkérdésekre válaszoltak, tesztfeladatokat oldottak meg, érveltek egy-egy történelmi esemény mellett, vagy ellen és képrészletek alapján ismerték fel a történelmi személyeket. A csapatokért a helyszínen szülők, barátok, osztálytársak és a felkészítő tanárok egyaránt szorítottak. Az izgalmak enyhítésére az eredményhirdetés előtt felvágták a két intézmény születésnapi tortáját, majd ezt követően kihirdették a győztest.

A nyertesek az értékes nyereményeket Dr. Katus László professzortól, a zsűri elnökétől és a különdíjat felajánló Millennium Utazási Iroda képviselőjétől, Békeffi Annától vehették át. A versenyt a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Németh László Gimnázium hagyományteremtő szándékkal hívta életre fennállásuk 60. évfordulójának alkalmából. Mindenki, aki részt vett a versenyen nem csak lexikai tudással gazdagodott, hanem megtapasztalhatta azt is, hogy milyen játszva tanulni és nevetve küzdeni.

Az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő eredménye

1. Táncsics Mihály Gimnázium, Orosháza
2. Eötvös József Gimnázium, Budapest
3. Balassi Bálint Gimnázium, Balassagyarmat
4. Garay János Gimnázium, Szekszárd
5. Garay János Gimnázium, Szekszárd
6. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Budapest
7. Herman Ottó Gimnázium, Miskolc
8. III. Béla Gimnázium, Baja
9. Árpád Vezér Gimnázium, Sárospatak
10. Illyés Gyula Gimnázium és SZKI, Dombóvár
11. Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc
12. Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei