2009. december 11.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kézműves karácsonyi hétvégék a Mezőgazdasági Múzeumban

A budapesti Városliget szívében található Magyar Mezőgazdasági Múzeum igazán különleges napokkal járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Három hétvégén át ugyanis hagyományőrző kézműves mesterektől lesheti el bárki tudományuk apró fortélyait, hogy aztán a karácsonyfa alatt büszkén adhassa át kézzel készítetett ajándékait.

A Múzeum három hétvégén át várja az alkotni vágyókat. A múlt hétvégén volt az első alkalom, de senkinek sem kell elkeseredni, hiszen az előttünk álló két hétvégén bőven lesz még idő és alkalom az ügyeskedésre!

December 12-13-án és 19-20-án foglalkozásokkal, bemutatókkal, vásárral és még számos játékos programmal várják a karácsonyra készülődő családokat. Kedvcsinálásként annyit elárulunk, hogy lesz - többek között - mézeskalácssütés, karácsonyi dísz készítés természetes anyagok felhasználásával, gyertyamártás és képeslapkészítés is.

Aki esetleg úgy találja, hogy saját keze munkája nem lett elég mutatós, az a kézműves vásárban beszerezhet egy-két szépséges emléktárgyat. A program kiegészítő részeként a múzeum állandó kiállításai is megtekinthetőek tárlatvezetéssel.

Érdemes lesz felkeresni a hétvégéken a Magyar Mezőgazdasági Múzeumot és nem csak azért, hogy legyen valamilyen programunk a hétvégére. Hanem azért is, mert egy kézzel készített ajándék, mely magában hordozza alkotója minden szeretetét, sokkal maradandóbb örömet okoz az ajándékozottnak, mint akár a legdrágább plazmatelevízió!

***


Kézműves karácsonyi hétvégék
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Budapest, XIV. Városliget, Vajdahunyadvár)
Időpont: 2009. december 12-13. és 19-20.
A programok és a múzeum nyitva tartása: szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között
Belépőjegy: felnőtt 600 forint, gyerek 300 forint (melyekkel a múzeum összes kiállítása megtekinthető)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei