2010. november 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bors néni háromszázadszor a Kolibriben

Nemes Nagy Ágnes Bors nénijét háromszázadik alkalommal állítják színpadra a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban Novák János rendezésében. Bors nénit Molnár Piroska alakítja, a darab 1994 óta fut a Kolibriben. A jubileumi előadás 2010. november 29-én lesz.

A Bors néni címszerepét eredetileg Dajka Margit játszotta, a darab az Egyetemi Színpadon került bemutatásra, majd bejárta szinte az egész országot: megfordult Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Sopron, Eger, Kecskemét és Kaposvár színpadain is, és mindenhol osztatlan sikert aratott.

A rendező Novák János elmondása szerint ebbe a 300-ba nem számolták bele a turnékat és a vidéki vendégjátékokat, könnyen elképzelhető, hogy ezekkel együtt már akár az ötszázadik előadásnak örülhetnének. Az ünnep kapcsán arra is megragadják az alkalmat, hogy felvételen örökítsék meg az előadást, erre ugyanis 1994 óta még nem került sor. "Háromszáz teltházas előadásán már a második, harmadik generáció nő fel. Igazán szép ajándék lenne, ha jövőre végre elkészülhetne és megjelenhetne a produkció videofelvétele. Hiszen a Bors néni végigkísérte a színház növekedésének történetét, s mára szinte összeforrt a Kolibri nevével." - mondja a színház igazgatója.

***


Bors néni 300. előadás
Helyszín: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
Időpont: 2010. november 29.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei