2011. március 12.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tavaszváró Gemenc - Izgalmas családi program a Gemenci erdőben

Különleges családi programmal várja az egész családot 2011. március 14-én a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság. Egy igazi egész napos kirándulás során ismerhetik meg a kicsik és nagyok az erdőt, a tavasz előtti izgalmas pillanatokat, a kikelet csodáját. A fáradt túrázókat meg is vendégelik zsíros kenyérrel és forró teával, illetve egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.

Előzetes bejelentkezés szükséges a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság által szervezett családi kirándulásra, amely március 14-én 10:30-tól veszi kezdetét. A túra Pörbölyről indul az Ökoturisztikai Központból, innen kisvasúttal jutnak el a kirándulók Malomtelelő megállóig, ahonnan kezdetét veszi a gyalogos túra a tanösvényen, ahol egy tapasztalt vezető kíséri majd a családokat. Az útvonalon, amelyet a kirándulók bejárnak Pörbölyre érkeznek majd vissza, a Rezéti-Holt-Duna mellett, a Nagyrezéti Vadmegfigyelő érintésével.

A program részeként egy Halászati kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, Lassi állomásnál pedig zsíroskenyérrel és forró teával vendégelik meg a családokat. A szervezők azt tanácsolják a kirándulásra jelentkezőknek, hogy vigyenek magukkal meleg túraruházatot, gumicsizmát, esetleg vízálló túrabakancsot és esőkabátot, a meglehetősen kiszámíthatatlan időjárás miatt.

Részletes program:

10:30 Indulás az Ökoturisztikai Központból, Pörbölyről a Gemenci Erdei Vasúttal.

11:15 Érkezés Malomtelelőbe, a tanösvény bejárása, ismerkedés az ártéri erdő élővilágával.

12:00 Gyalogtúra indulása Malomtelelőből Pörbölyre. Lassiban a Halászati Kiállítás megtekintése, valamint zsíros kenyér és forró tea elfogyasztása.

16:00 Várható érkezés Pörbölyre.

Bővebb infó és bejelentkezés:
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei