2011. április 12.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Húsvéti kiállítás és programok a Mezőgazdasági Múzeumban

2011. április 16. és május 1. között számtalan izgalmas programmal várja a Városligetben található Mezőgazdasági Múzeum az egész családot. Húsvét alkalmából különleges kiállítás nyílik, illetve tavaszköszöntő játékokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Immáron hagyománynak is nevezhető, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum remek programokkal várja húsvétkor a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvények természetesen első sorban a gyermekek számára kínálnak nagyszerű, játékos lehetőségeket, így például a hatalmas hímes tojások felkutatását is valószínűleg ők élvezik majd igazán. Mint mindig, a játék mögött természetesen most is ott van a tanulási lehetőség, a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a húsvéti hagyományokkal és népszokásokkal.

A Múzeumban tojáskiállítás várja a látogatókat, amelyen mindenféle tojásdíszítő technikát megismerhetnek: a patkolástól a hímzésen keresztül az egyszerű festésig. Emellett más népművészeti ágakkal is közelről lehet találkozni, így például a mézeskalácsos, a kosárfonó és fafaragó mesterek is bemutatják tudományukat. Természetesen, ha valami megtetszett, az a kézműves vásárban akár meg is lehet vásárolni, aki pegig bajárta a múzeumot és részt vett a feladatokban, végül még ajándékra is számíthat.

***


Húsvéti kiállítás és játék a Mezőgazdasági Múzeumban
Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2011. április 16. - május 1.
Nyitva tartás:
naponta 10-től 17 óráig, (április 25-én, húsvét hétfőn nyitva)
Belépőjegy árak:
felnőtt 1350 Ft, gyermek 1150 Ft, csoportos 750 Ft, családi jegy 4500 Ft
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó kiállítása látogatható. A Labirintus c. időszaki kiállítás csak játéklap váltásával tekinthető meg, melynek ára: 400 Ft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei