2011. július 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fém napja a százhalombattai Régészeti Parkban

Családi napot tartanak július 17-én a százhalombattai Régészeti Parkban. A Fém napjának témája a bronz- és vaskori fémmegmunkálás, a fémtárgyak használata - ezzel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődő gyerekek és szüleik. A program kifejezetten a kicsikre koncentrál, játékosan mutatja be nekik a fémmegmunkálás minden csínját-bínját.

Minden a fémekről szól július 17-én a százhalombattai "Matrica" Múzeum és Régészeti parkban: a gyerekeknek mutatják be, milyen módszerekkel munkálták meg a fémet elődeink, milyen tárgyakat készítettek a különféle felhasználhatóságú anyagokból, de természetesen lesz ételkóstoló és kézműves foglalkozások is. Ez utóbbi szorosan kapcsolódik majd a fémekhez, a kicsiknek ezen anyag felhasználásával készíthetnek mindenféle tárgyat, elsősorban ékszereket, természetesen felnőtt segítséggel. Ezáltal megismerkedhetnek egy olyan technikával, amely az őskort idézi, mindeközben pedig két mesterember is a szolgálatukra áll: a kelta mesternél pénzérmét lehet majd verni, a vaskori falu műhelyében pedig a kovács hagyományos technikával fújtat, hevít, kalapál, vasat alakít - és ebben akár a látogatók közreműködhetnek, amennyiben kedvük tartja.

A Régészeti Parkban egyébként szeptemberig minden hónap harmadik vasárnapján sor kerül egy-egy családi napra, a következőt 2011. augusztus 21-én tartják, "Régészkedő" - Az elveszett ásatási vödör címmel.

***


Fém Napja
Helyszín: Százhalombatta, Matrica Múzeum és Régészeti Park
Időpont: 2011. július 17.
Bővebb infó: www.matricamuzeum.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei