2011. szeptember 19.Váraljai Vanda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VII. Országos Népmese-konferencia és A népmese napja Egerben

Szeptember 23-24-én Egerben, az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban kerül megrendezésre Benedek Elek születésnapja tiszteletére immáron 7. alkalommal az Országos Népmese-konferencia és A népmese napja. A rendezvényhez több egri intézmény is csatlakozott, például a Bródy Sándor Városi és Megyei Könyvtár, az Eszterházy Károly Főiskola, és a Benedek Elek Óvoda.

Az idei konferencia központi témája a korai olvasásfejlesztés jelentőségének kihangsúlyozása lesz, ezért is kapta a konferencia "A népmese az olvasás táltos lova" címet, hiszen a népmesék megismerése olyan fontos állomás a gyerekek életében, amely akár egész további olvasáshoz való viszonyukat meghatározhatja.

A konferencia első napján számos előadás hallható majd a téma szakértőitől az olvasóvá nevelésről, a gyermeki meseértelmezésről, a szülői háttérről, a mesekönyvek kiadásáról és a mesével való mindennapi életről. Az előadásokat színes programok szakítják meg, lesz zene, mesemondás, és kiállításmegnyitó is. Másnap szakmai vita folyik majd a szóbeli mesélés és a felolvasás pro és kontráiról, valamint városnézésre hívják az érdeklődőket.

A részletes program itt olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei