2011. október 1.Schöffer Szilvia
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Randevúzz az állatokkal - Állatünnep Fesztivál a Fővárosi Állatkertben

A közelgő Állatok Világnapja alkalmából október 2-9. között izgalmas bemutatók, játékos feladatok és csoportvezetések keretében még közelebb kerülhetünk az állatkert lakóihoz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A programok minden nap 10-17 óra között látogathatóak.

A hagyományos őszi rendezvénysorozat ezúttal is négy részből áll. Október 2-án zajlik majd a Nevelőszülők Találkozója,amely az örökbefogadók számára ingyenes. Október 3-5. között elsősorban az iskolás csoportoknak érdemes ellátogatniuk az állatkerbe, ahol természetfilmek vetítésével, nyomolvasós vetélkedőkkel várják őket, illetve megtekinthetik a Duna-Ipoly Nemzeti Park élményprogramjait is.

Az állatvédelmi napokon (október 7-8.) számos állatvédő szervezet és a Bakonyi Természettudományi Múzeum standjainál beszélgetésekkel, színezőkkel, fejtörőkkel és állatfelismeréssel készülnek a szervezők, sőt még állatkerti kulisszatitkokat is elárulnak a kíváncsiskodóknak.

Természetesen a családosok sem maradhatnak ki, így az Állatünnep utolsó napja kimondottan nekik szól: cirkusz, zenés gyermekszínház, valamint környezetvédelmi játékok szórakoztatják majd őket. A természet- és hobbifotósoknak is érdemes betérniük aznap, hiszen a bizonytalankodóknak a Magyar Rovartani Társaság munkatársai segítenek majd beazonosítani a hozott képek alapján, hogy milyen rovart sikerült megörökíteniük.

A programok minden nap 10-17 óra között látogathatóak.

Részletes programleírás:
www.zoobudapest.com/teljes-program

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei