2011. november 26.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Már 16 éves kortól be lehet iratkozni az OSZK-ba

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Országos Széchenyi Könyvtár nyílt napján, a Széchenyi Emléknapon bejelentette: tizennyolcról tizenhat éves korra szállítják le a könyvtárba való beiratkozás korhatárát. Réthelyi Miklós egyúttal gratulált is az első tíz 16 évesen beiratkozó tanulónak, majd személyesen adta át olvasójegyeiket.

Az ünnepség után a diákok egy rendhagyó könyvtári tárlatvezetésen is részt vehettek, amelynek keretében megtekinthették az épületet behálózó raktárakat, ahol egyébként a könyvtár nagy értékű darabokból álló törzsgyűjteményét őrzik.

Széchényi Ferenc 1802. november 25-én alapította az Országos Magyar Könyvtárat. Az Országos Széchenyi Könyvtár az alapítás évfordulója alkalmából minden évben ezen a napon nyitja meg kapuit az érdeklődők számára, akik ilyenkor tárlatvezetések keretében ismerhetik meg jobban a könyvtárat és a hozzá kapcsolódó érdekességeket.

Az idei nyílt napon minden 16 és 18 év közötti középiskolás díjmentesen válthatott egy évre szóló bérletet a könyvtárba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei