2012. május 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Varázshegy várja a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit

Fantasztikusan látványos, új állandó kiállítással bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert kínálata. Csütörtökön nyitották meg a 3200 négyzetméter alapterületű kiállítást, ami a Nagyszikla belsejében található, és a földi élet fejlődését mutatja be a látogatóknak.

Ősemberek, őslények, dinoszauruszok élethű szobrai, rajtuk keresztül pedig az a szövevényes út kerül bemutatásra a Fővárosi Állat- és Növénykertben, melyet a földi élet fejlődése során bejártunk. Az egyedülálló tárlat négy szinten, összesen tizenhat teremben, 320 modellel és szoborral várja az érdeklődőket, legyenek azok kicsik, vagy nagyok - ugyanis a Varázshegy mindenki számára kínál meglepetéseket, de elsősorban remek szórakozási lehetőséget.

A Varázshegyet összesen 1,35 milliárd forintból hozták létre, ennek az összegnek legnagyobb részét az Európai Unió állta (közel 900 millió forintot), de beszállt az Állatkert is 200 millióval, valamint a Fővárosi Önkormányzat 250 millió forinttal. Az interaktív kiállításon a gyerekek és a vállalkozó kedvű felnőttek sok izgalmas kalandot kipróbálhatnak. Természetesen élő állatokkal is lehet találkozni a kiállításon, de vannak kivetítővel rendelkező mikroszkópok is, amelyek segítségével a legapróbb életformákat is alaposan lehet tanulmányozni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
kelta 2012-05-26 21:13:03
A képen egy denevér van? Elsô ránézésre puncinak látszik... sôt, másodikra is! :D
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei