2012. június 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

V. Győrkőcfesztivál - 1000 program 10 helyszínen teljesen ingyen

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg idén a Győrkőcfesztivált, ezúttal július 6. és 8. között, Győrben. A rendezvény tíz helyszínen, körülbelül ezer különféle programmal várja a családokat, ráadásul a három nap alatt ezek mindegyike - ahogy eddig minden évben - teljesen ingyen van a kicsik számára.

Egy mosoly a belépő a Győr belvárosában megrendezésre kerülő Győrkőcfesztiválra, a szervezők csak egy mosolygós fényképet kérnek minden apróságtól, aki részt szeretne venni a három napon át tartó mókázásban. A fotót Győrkőc-karkötőre cserélik, amivel korlátlanul élvezhetik a programokat a kicsik. Nem véletlenül van ez így már évek óta: idén a szervezők Mosolytornyokat építenek az eddig összegyűlt fotókból, amelyeket a Megyeház téren állítanak fel. A Fesztivált péntek este a polgármester nyitja meg, azzal, hogy átadja a város kulcsát a gyerekeknek, ezután pedig kezdődhet a mulatság: fellép egyebek mellett Szalóki Ági, Vitai Ildikó, a Lippentő és a Szentendre táncegyüttes, hogy kellőképpen megalapozzák az elkövetkező két nap eseményeit.

Mint Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, és egyúttal a Győrkőcfesztivál megálmodója a rendezvény kapcsán elmondta: "Egyrészt egy gyerekkori álom megvalósítása volt a cél: kiskoromban sokszor elképzeltem, milyen lehet azokon a tereken, utcákon labdázni, csúszdázni, szaladgálni, azokra a szobrokra felmászni, amelyekre amúgy, a hétköznapokban nem lehet; milyen lenne, ha egy hétvégére kitiltanák az autókat a belvárosból, és a gyerekek vehetnék birtokba a területet. Másrészt - bábszínházi alkotóként - folyamatosan megtapasztalja az ember, hogy bár a gyerekek nagyon szeretnek jó előadásokon passzívan figyelni, ennél csak egyet élveznek jobban: ha ők maguk is játszhatnak. Így hát álmodtunk egy nagyot és a győri önkormányzat támogatásával életre hívtuk a Győrkőcfesztivált, amelynek keretében három napra valóban a gyerekek fennhatósága kerül Győr egy jelentős része."

Az idei Győrkőcfesztiválon is számos színes program, Mesevár, Manóolimpia, Nyári Mikulás, koncertek, Tündérkert, Kalandpálya, kézműves foglalkozások, reneszánsz játékok, és még rengeteg izgalom vár a kicsikre, a részletes program a www.gyorkoc.hu oldalon tekinthető meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei