2007. december 28.Balogh Bálint
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nemundir, az első szegedi szerepjáték

"A szerepjátékoknak komoly közösségalkotó szerepe van, emellett fejlesztik a döntéshozás, az improvizálás, az előadás képességét..." - hangzott el többek között azon a könyvbemutatón, melyen Tóth Lambert kötetét ismerhették meg a látogatók Szegeden, a Millenniumi Kávézóban, december 6-án. És ki is tudna ezeknek a képességeknek a hasznosságáról többet, mint egy színész, aki jelen esetben az unikumnak számító könyv szerzője.

Tóth Lambert, a Szegedi Nemzeti Színház ifjú színésze most tollforgató tehetségét is bemutathatta a "Nemundir, A másik világ" című művével.
A sokoldalú művész a könyvbemutatót egy kis zenéléssel nyitotta meg: gyönyörűen szóló furulyáján Nagy Enikő gitárkíséretének segítségével hangulatteremtő dallamokat szólaltatott meg az általa alkotott világhoz. Később Czene Zoltán, a beszélgetés irányítója, a szerepjátékozás kialakulásának történetéről, és magáról a szerepjátékozásról kérdezte a szerzőt. Majd, az egyik "teszter", Dohar Gergely Nándor arról mesélt, hogy milyen úton ismerkedett meg élete első szerepjátékával, nevezetesen a Nemundirral.
A könyvbemutató végén a résztvevők a szerepjátékozás manapság nem túl fényes helyzetét elemezték.

Ami a kötetet illeti, a szerző elmondása szerint három évébe telt a megírása, de már régóta foglalkoztatta a téma. "A Másik Világot 2000 nyarán kezdtem el megalkotni. Ekkor kezdett kirajzolódni a játékrendszer, és fokozatosan egy egész, nyüzsgő világ bontakozott ki a szemeim előtt. Azóta sok mindenen keresztül ment ő is, meg én is." - írja a játék honlapján (www.nemundir.hu) található önéletrajzában. Segítségére volt egy lelkes csapat - alkotóművészektől kezdve egészen a nyomdai munkákban jártas fiatalokig.

A könyv egyelőre csak Szegeden, a Klauzál könyvesboltban vásárolható meg, de reméljük, előbb-utóbb egyre nagyobb népszerűségre tesz majd szert, és mind több szerepjátékos forgatja majd nap mint nap.

(Grafika: Tóth Eszter "Íjász")

*

Cím: Nemundir, A másik világ
Szerző: Tóth Lambert
Kiadja: Delonaran Kiadó
Kiadás éve: 2007
Ára: 5000 Ft
Megrendelhető: Szeged, Klauzál tér 7.
06-62-421-742
06-70-395-7886
klauzalkonyvesbolt@invitel.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei