2008. április 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XV. Nemzetközi Könyvfesztivál - idén a Millenáris Parkban

Immáron tizenötödik alkalommal uralkodik el az irodalom kis hazánkban, és a szemfülesek néhány napon át híres írók csoportjait vélhetik felfedezni a városban. De nem kell őket letámadni, mert lehet majd velük beszélgetni, meg fognak dedikálni is, szépen, sorjában, a Nemzetközi Könyvfesztivál keretein belül.

Idén új helyszínen, a Millenáris Parkban várják a kiadók április 24-től 27-ig az érdeklődőket, színes programokkal, előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel, irodalmi estekkel, kiállításokkal és még számtalan érdekes programmal. A Fesztivál minden évben vendégül lát egy országot, ezúttal Kínát, melynek kultúrája ilyenkor a középpontba kerül; továbbá mindig érkezik egy díszvendég is, idén Bret Easton Ellis (Amerikai Psycho, Nullánál is kevesebb, Holdpark, stb.) személyében.
A Könyvfesztivál alatt kerül megrendezésre az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja is, melyen a különböző országokból érkező elsőkönyves szerzők mutatkozhatnak be. Erre április 26-án 14:30 és 18:00 óra között kerül sor a Lázár Ervin teremben, majd a későbbiekben egyes írók dedikálnak is.

A Móra Kiadó vendégeként érkezik Darren Shan, a Vámpír és a Démonvilág sorozat világszerte népszerű ír szerzője, akivel pódiumbeszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők, illetve aláírást is szerezhetnek köteteikbe.
De nem csak külföldi szerzőkkel találkozhatunk: jelen lesz a magyar irodalmi élet színe-java, így például Esterházy Péter, aki új könyvéből olvas fel, Müller Péter, aki Örömkönyv és Szeretetkönyv című köteteit, valamint Élő szóval - az Örömkönyv legszebb részei a szerző előadásában című hangoskönyvét dedikálja. Találkozhatunk továbbá - a teljesség igénye nélkül - Kukorelly Endrével, Spiró Györggyel, Garaczi Lászlóval, Závada Pállal; vagy az ifjabb nemzedék képviselői közül Karafiáth Orsolyával, Varró Dániellel, és Tisza Katával.

Április 27-én vasárnap 16:00 és 18:00 óra között a Millenáris Teátrumában Születésnapi Irodalmi Szalon várja az irodalomkedvelőket, melyen többek között olyan szerzőket köszönthetünk születésnapjuk alkalmából, mint Hankiss Elemér, Fejes Endre, Tandori Dezső, vagy Varga Katalin.
Érdemes tehát ezt a hétvégét az irodalomnak szentelni, és akár családostul ellátogatni a XV. Nemzetközi Könyvfesztiválra, hiszen míg gyermekeinket izgalmas játékok várják, mi elmélyedhetünk a standok között, ahol egyebek mellett híres írókkal találkozhatunk, és fel is frissíthetjük könyvtárunkat.

A Fesztivál részletes programja a http://www.bookfestival.hu oldalon olvasható.

Helyszín: Millenáris Park
Időpont: 2008. április 24-27.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei