2008. június 5.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új James Bond könyv a piacon - Ian Fleminget Sebastian Faulks váltotta

A 20. század egyik legnagyobb regényhőse visszatért, ráadásul a korábbi rekordokat megdöntve, az első négy napban 44 ezer példány talált gazdára Nagy Britanniában. James Bond újabb kalandokba keveredik, hogy ismét megmentse a világot a soha el nem fogyó gonoszok seregétől.

A könyvet, amelyet Sebastian Faulks írt, a világ egyik legnagyobb kiadó vállalata, a Penguin jelentette meg Devil May Care (Az ördög táncba visz) címmel, a 007-es titkosügynök alakját kitaláló Ian Fleming születésének (1908. május 28.) századik évfordulója alkalmából. Nem kis feladat Fleming nyomdokaiba lépni, azonban a szerző az összes eddig megjelent James Bond kötetet elolvasta és tanulmányozta, hogy a lehető leghitelesebben tudja folytatni az ügynök sorozatát.

Ian Fleming 1953-ban, részben saját tapasztalatból merített ötleteket felhasználva írta meg első James Bond regényét, Casino Royale címmel. Angliában és a kontinensen is annyira népszerűvé vált, hogy 1964-es haláláig még számos történettel gazdagította az egyre híresebbé váló nőcsábász 007-es kalandozását. Könyveiből 2008-ig összesen több, mint százmillió példányt adtak el világszerte, valamint huszonkét hivatalos nagyfilmet készítettek ismert színészek tucatjaival. Magát James Bondot Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig játszotta el.

Az új regényt, a Devil May Care-t Sebastian Faulks már tavaly megírta, de a kiadó kérése volt, hogy várjanak a megjelentetéssel az idei századik évfordulóig. Klasszikus elemmel tér vissza a főhős, újra a hidegháborúban harcol kifinomult módszereivel. Érdekesség, hogy a szerző éppen abban az évben született, amikor Fleming az első kötetet publikálta.

Magyarországon az Alexandra Kiadó forgalmazza.

*


Devil May Care (Az ördög táncba visz)
Szerző: Sebastian Faulks
Kiadás éve: 2008
Kiadó: Alexandra (itthon) és Penguin (angol nyelven)
Listaár: 2 699 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei