2008. június 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Brecht ismeretlen művére leltek

Bertolt Brecht (1898 - 1956) német költő, próza- és drámaíró mindeddig ismeretlen, 90 évvel ezelőtt íródott művére bukkant egy augsburgi kutató. Az írás műfaját tekintve egy tudósítás, és készültében a feltételezések szerint személyes okok játszhattak közre.

Az augsburgi leányiskola 1918-as nyári tanévzárójának tudósításáról van szó, amely az Augsburger Neuesten Nachrichten című helyi lapban jelent meg név nélkül. Jürgen Hillesheim Brecht-kutató szerint a cikk egyértelműen a Koldusopera világhírű szerzőjének tollából származik.

Az újságcikk abból az időszakból való, amikor Brecht "fontoskodó lapfirkászból nagy költővé emelkedett" - fogalmazott Hillesheim. A kutató szerint Brecht röviddel az újságcikk előtt írta a Legenda a halott katonáról című versét.

Hillesheim július 25-én akarja nyilvánosságra hozni az újonnan felfedezett Brecht-írást, amellyel az író valószínűleg barátnőjére akart jó benyomást tenni. A 16 éves Paula Banholzer, akinek Brecht akkoriban már két éve udvarolt, a szóban forgó tanévzáró ünnepségen vette át iskolai bizonyítványát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei