2008. június 26.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kim Cattrall: Légy igazi nő! - Jótanácsok egy valódi férfifalótól

Minden ember életében adódnak problémák, a nők világában pedig még több ilyen gond van; öltözködés, smink, súlyproblémák, szex, szerelem. Nem akárki lesz személyes tanácsadónkká a könyv forgatása közben. Kim Cattrallt jól ismerhetjük; a Szex és New York című sorozat Samantha-ja minden epizódban megnevettet minket férfiügyeivel, sajátságos stílusával, határtalan önbizalmával.

Amerikában 2006-ban jelent meg a "Being a girl" című könyv, mely hazánkban két évvel később, 2008-ban került kiadásra, az Illia & Co. Kiadó gondozásában. A mű terjedelme 128 oldal, rengeteg képpel, fotóval illusztrálva.
Kim elmúlt 50 éves, így nem férhet hozzá kétség, tapasztalt nő, tele élményekkel, örömmel és bánattal. Két legyet üthetünk egy csapásra, ha elolvassuk a könyvet, hiszen a színésznő hasznos intelmek mellett magánéletébe is betekintést ad. Olykor kendőzetlenül vall tinédzserkori ábrándjairól, gondolatairól. Eredeti naplóbejegyzések és olyan fotók tarkítják a könyvet, melyet aligha láthatott még nagyközönség. Világhírű stílusérzékkel rendelkezik, melyet elsősorban a Szex és New York stylist-jának, Pat Field-nek köszönhet. Öltözködési tanácsai hasznosak és - nem utolsó sorban - korántsem költségesek.

Napjainkban a lányok életének szerves része a testedzés, a fogyókúrák és sajnos a táplálkozási problémák is. Kim segít elfogadni magunkat és ésszerű tanácsokkal látja el az olvasót, miként legyen békében önmagával. Nem csak a külsőségekre helyezte a hangsúlyt, hiszen rengeteg lelki problémával is foglalkozik. Ilyen a depresszió, vagy épp félelmeink leküzdése. Konkrét intelmeket oszt meg velünk, melyeket életünk szinte minden területén bevethetünk. A barátság sem maradt ki a könyvből, hosszasan ír róla, miként lehet szerelmi életünket és barátainkkal való kapcsolatunkat egyensúlyba hozni, s mik azok a hibák, melyeket - ha lehet - soha ne kövessünk el. Hasznos lehet a könyv minden olyan fiatalnak, aki bizonytalan, ugyanis a gyermekkorból felnőttkorba lépni soha nem volt egyszerű. Eközben meg kell tartanunk saját stílusunkat, el kell fogadni önmagunkat - hangsúlyozza Kim. Sorozatbeli szerepe miatt sokan Samanthaként tekintenek rá, tanácsokat várnak tőle, melyet mára megtanult kezelni, s így ír az előszóban:

"A legtöbbünk nem Samantha Jones - magamat is beleértve. Az ő tudása nagyon különbözik attól, amit te vagy én tudunk - és ennek oka a személyes tapasztalat. De én megtanultam, mit kezdjek a kérdésekkel, és azt is, hogy mit kezdjek a válaszokkal. Samanthaként boldog vagyok, hogy megtiszteltek a kérdéseitekkel. Kimként boldogan segítek rátalálni a válaszokra."

Kim Cattrall rengeteg televíziós és mozis szerepet tudhat magáénak. A Szex és New York mellett szerepelt a Star Trek, a Columbo és a Rendőrakadémia című sorozatokban is. A filmvásznon is rengetegszer tűnt már fel, legutóbbi filmjei a Jéghercegnő, az Álmok újtán vagy épp a 15 perc hírnév. Ötször jelölték Grammy díjra, melyet 2003-ban neki ítéltek. Emmy díjra szintén ötször jelölték. Legújabb filmje a Szex és New York - A film, melyet már hazánkban is vetítenek a mozikban. Az egész estés változatban sem fognak csalódni a sorozat rajongói, hisz ismét a ruhák, a férfiak és a szex áll középpontjában, a nők legnagyobb örömére.

*


Kim Cattrall - Légy igazi nő!
Kiadó: Illia & Co. Kiadó
Fordította: Kerekes Mónika
Illusztráció: Marf
Oldalszám: 128
Megjelenés éve: 2008
Ár: 3990 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Fyfike 2008-06-27 09:39:07
Kedves Citrancs!
A bulvár is az irodalomba tartozik szerintem, és a TV és rádió nézettségi és hallgatottsági adatait nézve, erre sokkal nagyobb igény van, mint arra, amit az alábbi vélemény szerint "irodalomnak" lehet nevezni. Sajnos ez akkor is tény, ha mi ketten nem fogjuk ezt a könyvet elolvasni.
nem
regisztrált
citrancs 2008-06-26 17:30:33
Nem hiszem, hogy bármi újat is mondana egy ilyen könyv: szépen felfűzött kliséhalmaz.

Az meg külön vicc, hogy az "Irodalom" témakörbe került.:D
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei