2008. július 16.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Blogger Online Könyvhét - Olvass blogot, olvass könyvet

Manapság, így a 21. század derekán talán meg sem kell lepődnünk rajta, hogy az ifjúságot nem könyvek, hanem blogok olvasására buzdítják - természetesen ezzel nincs is semmi baj, hiszen ha egyszer megszeretik a betűket, mindegy lesz, hogy mivel kezdték. A Blogger Online Könyvhét keretein belül július 21-től 27-ig több mint nyolcvan blogger törekszik majd bejegyzéseivel kivívni a közönség szimpátiáját.

A civil kezdeményezéshez, mely a verselo.freeblog.hu internetes napló szerkesztőjének fejéből pattant ki, csatlakozott többek között a Bookline, a Népszava, a Szívtárs, az eXtreme-ART és a Freeblog is, nem titkolt céljuk pedig az olvasás népszerűsítése. Ezért létrehoznak egy honlapot, amelyen majd napi frissítéssel jelennek meg a pályázók naplóinak kivonatai, vagy ha úgy tetszik, az esszenciák, melyeket a szerzők saját maguk állítanak össze.

Az én-blogok kapnak itt elsősorban lehetőséget, amelyeket gazdáik az egyéb hasonló versenyekre a kategória egyedisége miatt nem tudnak, vagy nem mernek nevezni - a BOK-on ugyanis bárki a nyilvánosság elé tárhatja a titkait, megjegyzéseit a világ margójára, és minden egyéb ehhez hasonlót.

A versenyre több, mint nyolcvan blogot neveztek a tulajdonosok, bőven lesz tehát miből szemezgetni annak, aki olvasgatni szeretne az Online Könyvhét során. És persze a pályázóknak is érdemes volt vállalni a megmérettetést: a könyvhét befejeztével a blogokból nyert és leközölt részleteket digitális könyvvé szerkesztik, és eljuttatják kiadóknak, valamint digitális könyvtáraknak. Ezen felül pedig a Szívtárs párkapcsolati magazin Online kiadása a BOK után folyamatosan szemléz a pályázaton résztvevő legjobb blogok között, és önálló történetként hosszabb részleteket jelentet meg belőlük. A legtehetségesebb alkotóknak a Szívtárs teret biztosít, hogy más műfajban (riport, interjú, publicisztika) szerkesztői segítséggel újságíróként is kipróbálhassák magukat a lap hasábjain.

Az érdeklődők minden apró részletet megtudhatnak a Blogger Online Könyvhéttel kapcsolatban a www.verselo.freeblog.hu honlapon, ahol a készülő honlap elérhetőségeit is olvashatják majd.

***


Időpont: 2008. július 21-27.
Bővebb infó: www.verselo.freeblog.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei