2008. augusztus 31.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Christina Dodd: Szenvedélyes bosszú

Christina Dodd világszerte ismert romantikus regényeiről, melyeket eddig már 12 nyelvre fordítottak le. Az amerikai írónő Szenvedélyes bosszú c. regényéből megtudhatjuk, vajon mi történik, ha egy szókimondó, makacs, fiatal kora ellenére tapasztalt lány szembekerül a gőgös, semmivel sem törődő gróffal. Boldogság vagy örökös harc lesz-e osztályrészük; vagy esetleg mindkettő együtt?

Az Elveszett hercegnők (Lost Princesses) trilógia három nővér életének alakulását mutatja be, miután hazájukat nem jószántukból, de el kellett hagyniuk. Az első, 2004-ben megjelent Varázslatos esték c. kötet Clarice; a második, 2006-os kiadású Szenvedélyes bosszú Amy; a befejező rész, A herceg menyasszonya pedig Sorcha hercegnő viszontagságaival szembesíti az olvasót.

A Szenvedélyes bosszú tökéletesen visszaadja egy romantikus regénnyel szemben támasztott igényeinket: a szerelem, a szenvedély és az erotika mindenhol ott lapul a sorok között. Christina Dodd híres nyílt, szókimondó stílusáról, amit ez a könyv is kitűnően példáz.

Jeremyn Edmondson gróf fondorlatos elrablásával indul a cselekmény. A tettes nem más, mint Beaumontagne hercegnője, Amy, aki száműzetésben, származását titokban tartva éli mindennapjait az angliai Northcliff őrgrófságában. Az indíték nem más, mint a gőgös, durva férfi megleckéztetése, melyben szinte az egész falu a lány mellett áll. Edmondson hanyag stílusa miatt kell a falusiaknak rossz körülmények között élniük, s most neki, az előkelő arisztokratának is így kell raboskodnia egy sötét pincében.
Telnek-múlnak a napok, s Amy-vel egyre szorosabb kapcsolatba kerülnek. Két nagyon határozott személyiség csap össze, így kapcsolatuk mindvégig a végletekről szól; egyszerre fenyegetik, támadják és vonzzák a másikat.

Dodd közismerten szereti szembeállítani a férfi és nő kapcsolatának kettősségét, hiszen teljesen másra van szüksége a két félnek - vallja az írónő. Jelen esetben Amy és Jeremyn viszonya valóban ennyire összetett, hiszen egyrészt szeretők, másrészt viszont fogoly- fogvatartott viszonyban állnak egymással.

A lány terve, miszerint váltságdíjat kap a gróf nagybátyjától, kudarcot vall. Harrison Edmondson nem csak, hogy nem fizet, valóssággal felvillanyozza rokona elrablásának híre. A fogvatartók mellett a grófot is meglepi a levélben érkezett válasz, miszerint nyugodtan öljék csak meg. Ekkor fordul a kocka, hiszen Jeremyn Amy-vel vállvetve most már Harrisont akarja megleckéztetni, amiért így reagált.
Innentől a regény rengeteg izgalmat ígér. Kiderül, hogyan sikerül a két fiatal terve, s hogy miként alakul kettejük nem mindennapi kapcsolata. Talán csak hirtelen fellángoló szenvedély volt, amit éreztek? Talán két ilyen határozott személyiségnek nem is lehet közös jövője?

S hogy miért nem fizetett Harrison nagybácsi, és hogy mi történt Jeremyn édesanyjával, akiről csak annyit lehet tudni, hogy a szeretőjével megszökött? Nos, ez mind kiderül a regény végére.

Christina Dodd részletesen bemutatja a kor és az angol arisztokrácia jellemvonásait, miközben olyan, teljesen hétköznapi érzéseket közvetít az olvasó felé, mint a szerelem, a szeretet, a hűség, a bosszú és a harag. A kötet valódi romantikus regény, izgalmakkal, hirtelen fordulatokkal tarkítva.

***


Christina Dodd: Szenvedélyes bosszú
Eredeti cím: The Barefoot Princess
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 294

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei