2008. szeptember 15.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Faludy Est a VAM Design Centerben szeptember 16-án

Szeptember 16-án indul a Vam Design Center őszi színházi szezonjának felvezetése, a Faludy Est bemutatója. Turek Miklós és Nágel Kornél interpretálásában kerül sor a produkcióra. A költőóriás 2006-ban hunyt el, munkássága most új értelmezésben születik újjá.

Kellemes találkozása ez a színháznak, irodalomnak, és képzőművészetnek. Két fiatal tehetséges alkotó, Turek Miklós színművész - a 2007-es Budapesti Fringe Fesztivál legjobb férfi előadója - és Nágel Kornél, Gara Arnold-díjas grafikusművész irodalomszeretetének köszönhetően megelevenednek irodalmi értékeink.

A 2006-ban elhunyt költőóriás, Faludy György munkássága új értelmezésben, egy közelibb, kötetlenebb formában kerül a közönség elé. Nem titkolt a készítők azon célja, hogy előadás után hazaérve előkerüljenek a poros kötetek a polcról. ,, Legyen érték az értékes újra."

A már említett fiatal művészek elképzelésének köszönhetően az est egyszemélyes színház, monodráma. A színpadon egy ember, kevés kellék. Ezzel is hangsúlyozva a színészt magát, játékát, mondanivalójának tartalmát korunk látványorientált világában. 80 perc alatt végigkísérhetjük Faludy életét az emigráns világpolgártól az ÁVH celláján keresztül, a recski pokolig.

***


Faludy Est a VAM Design Centerben
Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26.
Időpont: Szeptember 16. 20.00 óra
Jegyár: előrendelés: 1990 HUF; helyszínen: 2200 HUF
Információ: www.vamdesign.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei