2008. november 18.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

125 perc Babits Mihállyal - a Petőfi Irodalmi Múzeum megemlékezése

Több estén is megemlékeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) az idén 125 éve született Babits Mihályra. A november 26-i születésnapi rendezvényen láthatók lesznek például azok a röntgenfelvételek is, amelyek megőrizték Babits hangját az utókornak - mondta el Erlitz János, az intézmény kommunikációs referense.

Babits Mihály 1883. november 26-án Szekszárdon született. A 20. század eleji magyar irodalom meghatározó alakját és műveit több estén is megidézik a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Babits Mihályra nem csak kései utódok emlékeznek, hanem ő maga is megszólal a hétfői rendezvényen. A kerek évfordulóra ugyanis Esti kérdés címmel jelenik meg az az archív hanganyagot tartalmazó CD, melyen Babits olvas fel saját műveiből.

Hétfőn este hat órától költők (Báthori Csaba, Ferencz Győző, Várady Szabolcs) beszélgettek a költőről. A kerekasztal beszélgetés keretében részletek hangoznak el a Babits CD-ről. A sorozat november 24-én folytatódik. Aznap este Lévai Balázs Lator Lászlóval és Szabó T. Annával beszélget Babitsról.

A költő születésnapján november 26-án szerdán este 7 órától 125 perc Babits Mihállyal címmel - különleges tárlatvezetések várják a látogatókat a 100 éves a Nyugat kiállításon.

Az est vendége Bálint András színművész lesz, aki felolvas majd Babits műveiből. Ezen az esten mutatják be a közönségnek azokat a röntgenfelvételeket is, amelyek megőrizték az egykori Nyugatos költő, író, műfordító hangját az utókornak.

A születésnapon, november 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeum meghosszabbított nyitva tartással, este kilencig várja a látogatókat.

***


125 perc Babits Mihállyal
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum
Időpont: 2008. november 26.
Bővebb infó: www.pim.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei