2008. december 3.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Petőfi-kézirat a műtárgypiacon - akár 30 millióért is elkelhet

Hetven év után szerepel ismét Petőfi-kézirat a műtárgypiacon. Azt egyelőre nem tudni, hogy Petőfi Sándor Imádságom című versének nemrégiben előkerült kézirata vajon mennyiért cserél majd gazdát, a szakemberek ugyanis nem tudják mihez viszonyítani a ritkaságot. Elképzelhető, hogy a kéziratért akár 20-30 milliót is kaphat a jelenlegi tulajdonos.

Az elmúlt 70 évben nem volt az antikvár-piacon ilyen jelentőségű anyag - mondta el Kiss Ferenc, az Alexandra Antikvárium ügyvezetője. Ernst Lajos és az egykori szegedi rendőrkapitány, Szalay József hagyatéki árverésén találkozhattak utoljára a gyűjtők Petőfi-kézirattal, levelekkel.

Az Imádságom című vers kézirata nemrégiben került a tudomány látókörébe. Több mint 150 évig volt egy régi család birtokában a Petőfi-autográf (saját kezű írás), amit még a déd- vagy ükapa kapott Petőfitől vagy Vörösmartytól. Most jutottak el oda a kései leszármazottak, hogy megváljanak ettől a kézirattól - közölte Kiss Ferenc. Árát éppen ritkasága miatt nem tudják mihez viszonyítani, így abban maradtak a tulajdonossal, hogy ajánlattételekre várnak.

Kiss Ferenc annyit elárult, szerinte annyi pénzbe fog kerülni, mint egy jobb Markó Károly festmény, vagyis 20-30 millióért cserélhet gazdát.

A kéziratot további több mint 550 ritkaság társaságában az érdeklődők megtekinthetik hétfőtől péntekig a Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteményében rendezett kiállításon. A Petőfi-autográfot nem bocsátják árverésre, a gyűjtők az Alexandra Antikváriumban tehetik meg vételi ajánlataikat a kéziratra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Papp Gyozo 2012-03-28 18:10:41
Nekem is van egy Petofi Album cimu regi konyvem, benne 5 level kezzel irott
1848-as datummal. Vajon ernek valamit?
Hivj ha tudsz segiteni.

Tel 0040742627250
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei