2009. április 18.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Juhász Árpád: A kék bolygó vándora - 1600 gyönyörű fotó, 744 oldalon

A népszerű geológus, és televíziós szakértő mögött eddig több tucat fantasztikus utazás áll. Volt szélsőséges körülmények között az Antarktiszon, mászott meg hegyeket, és ostromolt sivatagokat. Ebben a könyvben eddigi életművének legkiemelkedőbb állomásait mutatja be.

Ha azt mondom geológus, akkor nem mindenkinek jut eszébe azonnal, mit is csinál egy geológus. Ha viszont azt mondom Juhász Árpád, bizonyára a legtöbbünknek beugrik az a kedves, mosolygós és jól mesélő borostás fickó, aki mára szinte minden elképzelhető helyen megfordult már. Talán nincs is már a földnek olyan szeglete, ahol ő ne járt volna.

A könyv címe egy utalás a nagysikerű tévéműsorra, és bolygónkra, amelyen mi mindnyájan élünk. Természetszeretete és humanizmusa az, amitől érdekes az ő személyes figurája, és a könyvei, írásának stílusa. Akárhol megfordult utazásai során, mindenhol nyitott szemmel járt, bensőséges kapcsolatot alakított ki a helyiekkel, a természettel egyaránt.

Utazásairól készített beszámolóit a már megszokott élvezetes stílusban tárja az olvasók elé, és lenyűgözően szép fényképekkel is szemlélteti. Kilencvenezernyi diafelvétele közül több mint 1600 fotó került bemutatásra ebben a kiadványban, ami tökéletesen elég ahhoz, hogy szinte átéljük a látottakat, olvasottakat. Az album olvasója kényelmes fotelben ülve is bebarangolhatja a földet, egy magyar világjáró szakavatott kíséretében, és társaságában. Azonban, ez sajnos csak egy könyv, a valósághoz csak hasonló lehet, vele egyenértékű nem. De Juhász Árpád mindig nyitott szemmel járt, mindent megfigyelt amit csak érdemes volt, és pontosan be is számol nekünk.

***


Juhász Árpád: A kék bolygó vándora
Kiadó: Topográf Kiadó
Kiadás éve: 2009
Ára: 12.200 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)