2009. július 1.Dancsok Regina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fejős Éva: Csajok - Blogból sikeres regény lett

Hol vannak már a pöttyös és csíkos könyvek, a századelős lányregények? Bridget Jones alakja is a múlté, a legújabb sikerkönyvek ugyanis egy magyar szerzőnő, Fejős Éva művei: a Bangkok, tranzit és a Hotel Bali után nemrég megjelent az író Csajok című regénye, amely egy internetes szappanoperából nőtte ki magát könyvvé.

Fejős Éva hősei villámgyorsan elvarázsolták a hazai közönséget, a sikerlisták élére ugrottak, az írónő nevét százezrek ismerték és jegyezték meg.

A Hotel Bali és a Bangkok, tranzit című regénnyel robbant be a köztudatba Fejős Éva - regényei a 2008-as év legnagyobb slágerei lettek, a sikerlisták élére ugrottak, hónapokig vezették az eladási listákat. Az írónő azonban nem volt már "kezdő", amikor piacra kerültek művei: gyermekkora óta ír regényeket, novellákat, nyolc éve dolgozik újságíróként, több díjat bezsebelt már, írt televíziós sorozatot, dolgozott napi-, heti- és havilapoknál egyaránt. Sikere talán könnyed stílusának köszönhető; talán annak, hogy hősei hétköznapiak, kalandjaik pedig bármelyikünkkel megtörténhetnek - nőként és férfiként egyaránt.

Éva legújabb regénye, a Csajok internetes szappanoperaként indult: rajongói hétről hétre végigizgulhatták a négy főhős kalandjait. Ebből a maga nemében páratlan "blogból" született aztán a könyv, amely a 2009-es év egyik sikerkönyve lett.

A Csajok főszereplője három nő és egy férfi. Mind a négyen harmincas éveiket tapossák, mindannyian keresik a saját útjukat, közben hihetetlen, vagy éppen teljesen hétköznapi kalandokba keverednek, és családot, karriert, boldogságot akarnak. Hanna, Móni, Flóra és Márk négy különböző életutat, négy különböző karriert, embertípust testesít meg, ám mindannyian szerethető karakterek. Éva regényének végkifejlete fantasztikus, ám korántsem biztos, hogy itt a vége: az írónő ugyanis saját honlapján folytatja egyik hősének történetét.

Aki olvasta már Fejős Éva könyveit, tudja, hogy letehetetlenek, sodróan lendületesek, távoli helyekre röpítenek, vagy csak a szomszéd utcába vezetnek, de minden esetben szórakoztatóak, igazak, és rólunk szólnak...

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei