2009. október 3.Kocsis Anita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mesterkurzus kortárs írókkal a Magyar Író Akadémián

Októbertől ismét indít mesterkurzusokat a Magyar Író Akadémia. 2006-ban indultak hazánkban az első akkreditált szépíró képzések, amelyekhez hamarosan csatlakozott társintézményként a Reklámakadémia is. A kurzusokat kortárs írók, költők tartják, akik igyekeznek a hallgatók segítségével "kiszabadítani az irodalmat elefántcsonttornyából".

A mesterek között megtalálható Csukás István, Jókai Anna, Karinthy Márton, Ungváry Tamás, Bódis Kriszta, Alföldi Róbert és még sokan mások. Az ősszel meghirdetett tanfolyamok között lehetőség van szépírói, színházi és drámaírói, valamint irodalmi mesterkurzusokon történő részvételre. Ez utóbbit nemcsak a korábbi hallgatóknak, hanem egyetemistáknak, középiskolai diákoknak és tanároknak is ajánlják, hiszen a klasszikus vagy a kortárs irodalom nagyjairól, munkásságukról kaphatnak többletinformációt, miközben új élményekkel gazdagodnak.

Más részről lehetőség kínálkozik még a reklám iránt érdeklődőknek a kreatív gondolkodásról, valamint a hatékony reklámköltésekről is tanulni. Ezen a kurzuson Dr. Edward de Bono módszerét felhasználva oktatják az érdeklődőket az elméleti és a gyakorlati ismeretekre. Világszemlélete kifejtésekor de Bono felhívja a figyelmet a kreativitás és az álmok fon-tosságára, hiszen nélkülük nem lehet előrébb haladni, és végül az ember akarva-akaratlanul belesüpped a mindennapok rutinjába.

A Magyar Író Akadémia szervezésében 2006 óta több mint 1500 hallgató 150 oktató előadásában hallgathatott órákat irodalmi, illetve reklám témakörökben. Az Akadémia eddig 2000 hallgatójának írásait jelentette meg nyomtatásban, miközben a tanulók számos versenyen is próbára tették és tehetik tudásukat. A kezdeményezés pedig ezáltal eléri a célját, ugyanis mind a klasszikusok, mind a kortárs alkotások is közelebb kerülnek az irántuk érdeklődőkhöz.

Bővebb információt lehet kapni a kurzusokról a www.mesterkurzusok.hu internetcímen.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei