2010. január 6.Mader Beáta
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Egy-egy falat külföld

Modern világunkban mindössze egyetlen, gyors telefonhívásra van tőlünk például Olaszország vagy Kína. Vagyis azok egy része - a gasztronómiájuk. Bármikor rendelhetünk pizzát vagy egzotikus csirkefalatokat. De ha a vágyott ételeket saját magunk akarjuk elkészíteni, kiváló segítőtársaink lehetnek a TV Paprika gondozásában megjelent Egy falat... receptkönyvek.

A sorozat tagjai egy-egy ország ételeit mutatják be, kitérve a nemzetközileg ismert fogásokon kívül a házias ételekre is. Segítségükkel kipróbálhatjuk Japán, Kína, Olaszország, Marokkó, Franciaország, India, Thaiföld és Spanyolország ízeit. A bemutatott receptek könnyen érthetők, akár kezdő szakácsok is belevághatnak az elkészítésükbe.

A könyvek végén szereplő szószedet pedig segít eligazodni az ismeretlen hozzávalók között. Az elkészítési tudnivalókon kívül pedig ínycsiklandozó fotók teszik teljessé a képet, és nem csoda, ha azonnal korogni kezd a gyomrunk. Ráadásul a recepteken kívül hosszabb-rövidebb ismertetőket is olvashatunk az adott országról: megtudhatjuk, hogyan készül a parmezán, mi a titka a voknak, milyen az élet a japán teaházakban.

Ezekkel a művekkel könnyedén a konyhánkba varázsolhatjuk a távoli országokat, és hosszas utazás nélkül próbálhatjuk ki, ízlik-e nekünk a pekingi kacsa, a szamósza, a rákszuflé vagy az osso bucco.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei