2010. április 16.Vancsó Éva, Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meghalt Popper Péter - Távozott a bölcs tanító

Hosszas betegeskedés után életének 76. évében elhunyt Popper Péter pénteken a hajnali órákban. Az ország nem csak egy elismert pszichológust, pszichoterapeutát veszített el, hanem a nagyszerű tanárt és írót, aki bölcsességével sok embernek segített.

Elhunyt Popper Péter, halálát kiadója, a Saxum kiadó jelentette be ma reggel, az elismert pszichológus már hosszú ideje betegeskedett, állandó orvosi kezelésre szorult.

Popper Péter 1933. november 19-én született Budapesten, az ELTE-n filozófia-pszichológia-logika szakos középiskola tanárként szerzett diplomát, mellyel a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán kezdett tanítani, majd a Fiatalkorúak Átmeneti Nevelőintézetének pszichológusaként dolgozott. 1963-1992-ig a SOTE állandó munkatársa volt, az utolsó években mint az orvospszichológiai oktatási csoportjának a vezetője. Szakterülete a pszichoterápia, beilleszkedési zavarok és a valláspszichológia volt.

Emellett széleskörű munkát végzett, 16 évig szerkesztette a Magyar Pszichológiai Szemlét, tagja volt az MTA Pszichológiai Bizottságának és tanított a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Tudományos munkájával, könyveivel segítette az embereket, de foglalkozott szépirodalommal is, színdarabokat írt, melyek közül többet be is mutattak.

Utolsó könyve, a Válság és megújulás kívül és belül: Siva nevető tánca, 2009-ben jelent meg. Rengeteg elfoglaltsága mellett folyamatosan kapcsolatban maradt olvasóival, válaszolt levelekre, szerepelt számos tévéműsorban, és internetes oldalon.

"A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik." idézik Popper Pétertől, a termékeny és a más emberek segítésével telt hosszú és jó élete ért véget 2010 április 16-án hajnalban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei