2010. november 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapest megjelenik a Le Figaro-ban

A Le Figaro című patinás francia újság új rovatot indított Literary Escapes címmel, melyben olyan írások szerepelnek, amelyeket valamilyen külföldi táj inspirál - ezúttal ez Budapest, és a novella írója már túl is van budapesti anyaggyűjtő-látogatásán.

Olivier Weber, francia író, újságíró lesz az, aki a Le Figaro című lapban fővárosunk kapcsán ír cikket. Az új rovat, amely a Literary Escapes címet viseli, azon a koncepción alapul, hogy minden hónapban egy rövid történeten keresztül mutassák be a világ egyik távoli táját. A sorozat darabjai egyszerre szólnak az utazás szenvedélyéről, és az irodalomról.

Az író már meg is érkezett Budapestre, hogy ismerkedjen a környezettel, az emberekkel, hiszen mint elmondta, őt első sorban a hétköznapi történetek inspirálják, így minden bizonnyal nálunk is valami ilyesmi után kutat. Azt is elárulta, hogy a Duna biztosan szerepet kap majd írásában, mert különös vonzalmat érez a vízhez közeli városok iránt, így minden bizonnyal a mi vén folyónk is megjelenik a történetében, ami hamarosan napvilágot lát a Le Figaro hasábjain.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei