2011. május 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

El Kazovszkij: Homokszökőkút - Megjelenik a Könyvhétre!

Június 5-én a Puskin Moziban mutatják be El Kazovszkij: Homokszökőkút című verseskötetét, mely a Könyvhét alkalmából jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában. A festőművésznő halála után napvilágra került versek egy egészen új oldaláról mutatják meg a mindenki által jól ismert művészt.

El Kazovszkij egész életében azt hangoztatta, hogy ő elsősorban nem is festőművész, sokkal inkább tekintett magára költőként, ahogy ő fogalmazott: 'vér helyett az ereiben is nyelv folyt". Ennek ellenére sohasem publikálta verseit, amelyeket orosz nyelven írt. 2008-ban bekövetkezett halála után végre a nagyközönség is megismerkedhet a művésznő írásos alkotásaival, és átadhatja magát annak az őszinte hangnak, amellyel El Kazovszkij szólt soraiban.

A verseket magyar nyelvre fordították, és ezzel elérhetővé tették a hazai olvasók számára: Balázs Imre József, Borbély Szilárd, Csobánka Zsuzsa, Fekete Vince, Győrffy Ákos, Háy János, Kemény István, Krusovszky Dénes, Lanckor Gábor, Oravecz Péter, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Térey János, Tóth Krisztina, és Váradi Péter.

A kötetet június 5-én, a Puskin Mozi Körhinta termében Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója, illetve Margócsy István irodalomtörténész mutatják be. Az este moderátora Király Levente, a Magvető Kiadó szerkesztője lesz.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei