2011. szeptember 14.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Október 12-én jelenik meg Kepes András első regénye, a Tövispuszta

Izgalmas új kihívással nézett szembe Kepes András, amikor belevágott első regényének megírásába. A könyv, amely a Tövispuszta címet kapta, október 12-től lesz kapható a könyvesboltokban, és az ígéret szerint csordultig lesz mulatságos és megrendítő történetekkel, szórakoztató és tragikus figurákkal egyaránt.

Kepes Andrástól már megszokhatta a közönség, hogy televíziós műsorában, a Desszertben valódi, kézzel fogható párbeszédeket folytatott, így első regénye is azzal kecsegtet, hogy valódi szórakozást ígér az olvasóknak. A Desszertben annak idején Kepes három teljesen különböző embert késztetett arra, hogy beszélgetni kezdjenek egymással, érveljenek véleményük mellett, és végül eljussanak valahová, ahová talán maguk sem gondolták volna, mikor egy asztalhoz ültek.

Nem meglepő hát, hogy a hármas szám a Tövispusztában is visszaköszön: három különböző helyzetű, egy földbirtokos-arisztokrata, egy szegényparaszti és egy falusi zsidó család életét és megpróbáltatásait ismerhetjük meg, egészen az első világháborútól napjainkig.

Kepes András a regényről így nyilatkozott: "A könyv egyik hőse én vagyok. Hogy melyik, azt egyelőre nem árulom el. Nagyjából mindegy is. Ne reménykedj, nem fogsz rájönni. Egyes szám harmadik személyben írok magamról, kellő távolságtartással és öngúnnyal, ahogy ilyen esetben elvárható, azontúl persze mély együttérzéssel és önámítással, helyenként önimádattal, ahogy magunkkal bánni szoktunk." A Tövispuszta az Ulpius-Ház gondozásában jelenik meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Ács Niki 2012-02-16 13:16:32
Én nemrég vettem meg a könyvet, mert sok jót hallottam róla! hát nem csalódtam :) tényleg nagyon izgalmas, fordulatos a cselekmény, alig tudtam letenni.. tetszik, hogy nem egy fiktív regény, hanem valós történetek valós történelmi helyzetekben.. sok fiatalnak el kellene olvasni, hogy jobban átlássa a múlt század fontos eseményeit, és hogy hogyan életek akkoriban az emberek, hogyan élték meg ezeket a fontos eseményeket..
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei