2011. október 2.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rózsaszín Szemüveg est - Kritikai beszélgetés a női írás hagyományáról

Október 11-én ismét megrendezésre kerül a Rózsaszín Szemüveg est, melyen ezúttal kritikai beszélgetés folyik majd a női írás hagyományáról. Az estnek a Nyitott Műhely ad otthont, a középpontban Rakovszky Zsuzsa VS című regénye lesz, Kiss Noémi és Menyhért Anna sorozatának vendégei ezúttal Borgos Anna és Szolláth Dávid lesznek.

A Rózsaszín Szemüveg-sorozat Kiss Noémi és Menyhért Anna ötlete alapján valósult meg, és érkezett immáron harmadik állomásához. Ezen az estén a téma igen sarkalatos lesz: a női írás hagyományairól beszélgetnek majd a szerkesztők és a meghívott vendégek. Számtalan kérdésre keresik majd közösen a választ, mint például, hogy milyen irodalmi minták állnak a mai női alkotók előtt, mennyire határozza meg a női szerzők olvasását a hagyományos - férfi - szempont- és elvárás-rendszer, vagy hogy hol van a női szerzők helye az irodalmi kánonban? A szerkesztők reményei szerint a beszélgetés végére a hallgatóság - akik értelemszerűen egyébként az olvasók - támpontokat kaphat, és segítséget, hogy mindent a helyére tegyen a témával kapcsolatban.

A beszélgetés két vendége Borgos Anna pszichológus, irodalomtörténész, és Szolláth Dávid irodalomtörténész lesznek. Az est október 11-én, 19 órakor veszi kezdetét a Nyitott Műhelyben.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei