2011. október 5.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Magvető Kiadó októberi ajánlata

Októberben a Magvető kiadó több izgalmas kötettel ösztönöz olvasásra, a most megjelenő könyvek között találunk verseskötetet, kirándulhatunk a civilizációs végvidék centrumába, kezünkbe vehetünk egy rendhagyó szakácskönyvet egy kis krimivel fűszerezve, illetve nyomon követhetjük egy artistanő kalandos életét.

Bodor Ádám: Verhovina madarai

Verhovina peremvidék, olyan hely, ahol a madár se jár. Pedig jártak egykor, de vajon hová tűntek? Bodor Ádám regénye kisebb történetelemekből, elbeszélés-mozaikokból panorámaszerűen épül fel; Verhovina magába húz és nem enged, lebilincselő története nyomot hagy az emberben.

Parti Nagy Lajos: Szódalovaglás

Parti Nagy Lajos verseskötete 1990-ben látott napvilágot, a mostani tehát egy újrakiadás, azonban egyúttal lehetőséget bizotsít arra is, hogy a mai környezetben, egy egészen új megközelítésből értelmezzük a verseket. Egészen biztos, hogy mondanak még újat a számunkra.

Angela Carter: Esték a cirkuszban

Az Esték a cirkuszban egy légtornásznő kalandos életét mutatja be. Angela Carter 1984-ben megjelent regénye egy különleges, varázslatos világba kalauzolja az olvasót, amelyből természetesen a szerelem sem hiányozhat - mindenkinek ajánlott, nem csak romantikus lelkületűeknek.

Cserna Szabó András - Fehér Béla: Ede a levesben

Különleges kötetet bocsát közre Cserna Szabó András és Fehér Béla: az Ede a levesben gasztrokrimiket, és természetesen recepteket rejt. A könyv arra tesz kísérletet, hogy a magyar konyhaművészet történetét áttekintse a kezdetektől napjainkig, mesél a legendákról, anekdotázik, és az olvasó közben észrevétlenül lopódzik a hűtőszekrényhez, hiszen ha ilyen élvezettel írnak az evésről, akkor nincs ember, aki meg ne kívánna valami finomságot, pláne, hogy az egyes történetek mellé a recepteket is csatolták.


Kemény István: Az ellenség művészete - Család, gyerekek, autó

Örvendhetnek a gyűjtők: Kemény István két régen megjelent, gyakorlatilag beszerezhetetlen prózakötetét egyesíti a most megjelenő kötet. A Család, gyerek, autó 1997-ben jelent meg, a szerző Élet és Irodalomban publikált novelláiból állt össze. Az ellenség művészete című regény még korábbi, 1989-ben látott napvilágot, középpontjában a nyolcvanas évek Budapestje, és az ifjúság áll.

Megjelenik továbbá:
Kemény István: Állástalan táncosnő - Összegyűjtött versek 1980-2006
Raymond Carver: Katedrális
Sjón: A macskaróka

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei