2011. november 21.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Könyvbemutató Alexander Dubcek 90. születésnapján

Alexander Dubcek (1921-1992) szlovák politikusról, az 1968-as prágai tavasz kulcsfigurájáról emlékeznek meg hétfőn este a Szlovák Intézetben, születésének 90. évfordulóján egy könyvbemutató keretei között, a szerző Jozef Banás, aki Állítsátok meg Dubceket! című, Egy ember története, aki szembeszállt a hatalommal alcímű kötetét ismerteti meg a közönséggel.

Születésének 90. évfordulóján hétfőn este dokumentumfilmvetítéssel, könyvbemutatóval és archív fotókból összeállított kiállítással emlékeznek meg Alexander Dubcekről, az 1968-as prágai tavasz egyik kulcsfigurájáról.

A megemlékezésen részt vesz Jozef Banás író, publicista, volt gazdasági diplomata, aki a rendezvényen bemutatja a közönségnek Állítsátok meg Dubceket! című, Egy ember története, aki szembeszállt a hatalommal alcímű kötetét.

A könyvbemutatón túl negyven korabeli fekete-fehér fotóból készült, 1968-ról megemlékező kiállítás is látható lesz az intézetben, illetve levetítik a szlovák közszolgálati televízió Alexander Dubcekről készített dokumentumfilmjét is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei