2012. január 6.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Morcsányi Géza lesz a Momentán Társulat szervezte Kex és Tea vendége

Január 10-én tartják az idei év első Kex és Tea felolvasóestjét. A Momentán Társulat 2000-ben útjára indított kortárs irodalmi programsorozatának célja, hogy szórakoztatóan mutassa be a mai szerzők műveit, bizonyítva, hogy ezek cseppet sem "lilák", vagy élvezhetetlenek. Vendégük ezúttal Morcsányi Géza dramaturg, műfordító, a Magvető Kiadó vezetője.

A Kex és Tea legtöbbször egy-egy fontos kortárs magyar író, vagy költő köré szerveződik. A rendezvény résztvevői ilyenkor felolvassák szubjektív válogatásukat az adott szerző műveiből, majd kötetlenül beszélgetnek vele. Az alkotókat vendégül látó alkalmak mellett minden évben tartanak tematikus esteket, és készítenek "best of" válogatást is.

A rendezvény otthona 2004 óta, minden hónap első keddjén a Marczibányi Téri Művelődési Központ, ahol az idei első összejövetelen megjelennek többek között Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Dragomán György, Garaczi László, Spiró György és Rakovszky Zsuzsa írásai, külföldi részről pedig Ulickaja, Carver, Marquez, McCarthy és Houellebecq művei. A hangulatos, zenés-gyertyafényes felolvasóesten szokás szerint keksz és tea is várja a nézőket.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei