2012. március 6.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Aranykönyv 2011 - A legnépszerűbb könyvet keresi a Libri

Immáron harmadik alkalommal hirdeti meg a Libri az Aranykönyv versenyt, melyben az olvasók javasolhatják kedvenc könyveiket, majd egy szavazás dönt arról, melyik volt 2011 legolvasottabb és legkedveltebb kiadványa. A szlogen: mindenki olvas!

Március és május között zajlik a szavazás első fordulója, amelyben a www.aranykonyvszavazas.hu oldalon, ahol egyfelől kategóriákba osztott könyvekre lehet voksolni, másfelől javaslatot is lehet tenni olyan könyvekre, amelyek nem kerültek fel a listára. A kategóriák a következők: szépirodalom, ismeretterjesztő, gasztronómia, klasszikus, szórakoztató irodalom, valamint gyermek és ifjúság.

Az egyes kategóriákban, így például a szépirodalomban a magyar szerzők között Tóth Krisztina verseng Csáth Gézával, Grecsó Krisztiánnal és Kepes Andrással, a klasszikusok között indul Lőrincz L. László, Frei Tamás és Bárdos András egy-egy könyve, a gyermek és ifjúság kategóriában egyebek mellett Leiner Laura, Bartos Erika és Benedek Elek egy-egy művére is lehet szavazni. Mindemellett természetesen külföldi szerzők munkáira is várják a voksokat és a további könyvajánlatokat egyaránt, egészen április 2-ig, ezt követően a legtöbb szavazatot kapott ötven könyv marad versenyben április 23-ig, végül pedig május 6-ig bezárólag a tíz legjobb közül választhatjuk ki a győztest. A díjátadó gálaestet az Uránia Filmszínházban rendezik, május 17-én.

Bővebb infó és szavazás: www.aranykonyvszavazas.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei