2012. március 15.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nemzetközi konferencia Rabindranath Tagore születési évfordulójára

Március 19-én és 20-án kétnapos nemzetközi konferenciát szervez a budapesti Indiai Nagykövetség, az Indian Council for Cultural Relations és az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A konferencia előadásai a Nobel-díjas Rabindranath Tagore írásainak és művészetének Bengálon túlmutató hatásaival foglalkoznak.

A kétnapos rendezvény apropóját Rabindranath Tagore születésének 150. évfordulója adja. A konferencia-előadások elsősorban a költő munkásságának Bengálon kívüli kultúrákban való fogadtatásával foglalkoznak, így szó lesz különböző Tagore-fordításokról is. Az előadások nem titkolt célja, hogy felhívja az érdeklődők figyelmét Tagore munkáinak jelentőségére, illetve kortárs vonatkozásaira.

A konferencián nemzetközi kutatók mellett előad Dr. Bangha Imre, Bethlenfalvy Géza is. A rendezvénnyel párhuzamosan március 19-21. között kiállítás nyílik az ELTE Bölcsészettudományi Kar Gólyavárában, ahol a Szentendrei művésztelep Tagore születési évfordulójára készített festményeiből tekinthetnek meg képeket a látogatók.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei