2013. október 22.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Húszéves a Fedél Nélkül - Felolvasóest az Írók Boltjában

Október 25-én, a budapesti Írók Boltjában ünnepli huszadik születésnapját a Fedél Nélkül című utcalap. Az est folyamán otthontalan szerzők olvasnak fel műveikből, és közreműködik Nádas György humorista, a Hajléktalan Humorfesztivál egyik zsűritagja is.

A Fedél Nélkül ötlete a rendszerváltást követő években vetődött fel, miután a hajléktalanná vált emberek közül néhányan felismerték, hogy a sajtó témával kapcsolatos "szűkszavúságát" egy saját lap indításával lehetne ellensúlyozni. Az alapító-főszerkesztő, Ungi Tibor a Menhely Alapítványtól kapott segítséget, mely szervezet máig kiadja az újságot. Az első szám 1993 júliusában jelent meg.

Az október 25-én, délután 4 órától megrendezendő jubileumi eseményen a rendszeresen publikáló alkotók közül többek között Barta Pál (Mátray), Sárközi László, Horváth Csilla (HO.CSI.) és Pethő N. Gábor olvas fel. Közreműködik Nádas György humorista, a moderátor pedig Szenográdi Réka, a Fedél Nélkül koordinátora lesz.

A lap emellett a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével közösen rendezi meg a Hajléktalan Humorfesztivált, amelyet a Fészek Művészklubban tartanak, november 2-án.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei