Irodalom kategória 66. oldal

Délutáni alvás a könyvesboltban

Délutáni alvás a könyvesboltban

Mielőtt bárki téves következtetéseket vonna le a címből, elárulom: ezúttal nem a szieszta áldásos hatásairól esik szó, nem is holmi bóbiskoló vásárlókról, hanem egy könyvről. És nem is akármilyenről, hiszen hárman is beletették minden tudásukat, hogy összeálljon.

2007. december 11.
1
 
Egy kiátkozott író pályafutása - Salman Rushdie

Egy kiátkozott író pályafutása - Salman Rushdie

Egy titokzatos, ködös történetekkel körüllengett író látogatott novemberben Magyarországra. Salman Rushdie, akit hazájában (Indiában) egyik korábbi könyve, a "Sátáni versek" miatt halálra ítéltek, és emiatt rejtőzködésre kényszerült. Nálunk legújabb kötetét, a "Salimár bohócot" dedikálta a szerző a Mammut Üzletház Libri Könyvesboltjában, november 29-én.

2007. november 30.
 
Novemberi gyász - Norman Mailer és Szabó Magda

Novemberi gyász - Norman Mailer és Szabó Magda

2007 novembere nagy veszteség mind a világ-, mind a magyar irodalomnak: 10-én elhunyt Norman Mailer, kétszeres Pulitzer díjas író, a National Book Award birtokosa; 19-én pedig Szabó Magda Kossuth- és József Attila díjas írónőnk szenderedett örök álomra.

2007. november 21.
 
Jézus gyerekkori haverja

Jézus gyerekkori haverja

Hívők és hitetlenek figyelem, óriási szenzáció van a levegőben vallás-fronton! Lévi, akit Biffnek hívnak, nekiül megírni evangéliumát, melyből fény derül arra, ami talán mindenkinek megfordult már a fejében: mi a csudát csinált Jézus az első harminc évében?

2007. október 30.
5
 
84 éves lenne Kormos István

84 éves lenne Kormos István

1923. október 28-án, Mosonszentmiklóson született Kormos István költő, műfordító, a "piszén pisze kölyökmackó" történeteinek alkotója.

2007. október 28.
 
Szabó Magda 90 éves

Szabó Magda 90 éves

A nagyszerű írónő október 5-én töltötte be 90. életévét. Ezen hosszú életpálya alatt számos remek vers, színpadi mű, novella és regény született. A napokban, szülővárosában, Debrecenben könyvesboltot neveztek el róla.

2007. október 19.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások