2007. október 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A világ - képekben

A leghétköznapibb pillanatoktól a különleges, hihetetlen helyzetekig, madárra vadászó leopárdfókától egy idős hölgy ablaküvegen tükröződő arcáig, minden megtalálható a 2007-es World Press Photo kiállítás képein. Minden, ami tulajdonképpen a világ.

Ötvenedik alkalommal várja látogatóit a budapesti Néprajzi Múzeumban a hatalmas népszerűségnek örvendő kiállítás, melyen 58 győztes pályázó fotóit csodálhatja meg az érdeklődő. Tíz kategóriában versenyeztek jobbnál jobb sajtófotók, 124 ország újságírói küldték el képeiket, szám szerint összesen 78083-at, hogy a zsűri kiválassza közülük azokat, amelyek végül országról országra vándorolnak a kiállítás keretein belül.
Ezek a képek az elmúlt év legfontosabb, legérdekesebb, legizgalmasabb eseményeit örökítik meg, legyen szó akár sportról, akár hírről, vagy korunk figyelmet érdemlő kérdéseiről. A legtöbb kategória középpontjában az ember áll, az egyszerű, mindennapokat túlélni próbáló, ráncos arcú figura - egy asszony, amint minden erejével nekifeszül az izraeli rohamrendőrök pajzsának, hogy megakadályozza otthonának lebontását; egy nigériai férfi, aki egy kőolajvezeték felrobbanása után, hamun és romokon átlépkedve, egy kék vödörben megmossa arcát; egy francia utcai táncos, egy gyűrűn lógó tornász- A maguk természetességében lenyűgöző, megismételhetetlen pillanatok ezek.

A fotók labirintusában bolyongva az ember átfogó képet kap az őt körülvevő világról. Minden szempontból érdemes tehát október végéig ellátogatni a Néprajzi Múzeumba, és csodálkozni. És gyönyörködni. És szembesülni. Önmagunkkal.

*

Helyszín: Budapest, Néprajzi Múzeum
Időpont: 2007. szeptember 22-től október 21-ig

Jegyárak:
Felnőtteknek 1300 Ft
Nyugdíjasoknak és egyénileg érkező diákoknak 700 Ft
Csoportosan érkező diákoknak (10 fő felett) 500 Ft
Budapest Kártyával érkezőknek 1050 Ft
Magyar Turizmus kártyával érkezőknek 650 Ft

Nyitva tartás: naponta (hétfőn is) 10:00-től 18:00-ig
Honlap: http://www.worldpressphoto.org


Kapcsolódó cikkünk:
Minden, ami ember - World Press Photo 2006

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei