2007. november 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A természet pillanatai - kiállítás

Olykor mi magunk is meglepődünk rajta, mennyi szépséget rejt a minket körülvevő világ, hiszen sokszor észre se vesszük az apró csodákat, a természet egyszerű fantasztikumait. Az év természetfotósa 2007 díjra pályázók azonban megmutatják nekünk, ami felett mi esetleg elsiklanánk: hogy milyen kincseket rejt Földünk flórája és faunája.


Az év természetfotója 2007


Az év természetfotója 2007

A neves szakemberek tizenkét kategóriában bírálták a beérkezett műveket (egészen pontosan 2915 képről van szó), és végül 109 fotót választottak ki, melyeket a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításán tekinthetnek meg az érdeklődők. Az izgalmas kategóriák között olyanokat találunk, mint a "Kezünkben a Föld", "Kompozíció, forma és kísérletezés", "Az állatok szemtől szemben", vagy "Élet a vízfelszín alatt".

Minden kategóriában a három legjobb képet díjazták, ezen felül kiválasztották Az év természetfotóját, mely kitüntetést idén Haarberg Orsolya "Földöntúli fények" című képe érdemelte ki; valamint Az év természetfotósát, aki Karai Csaba lett - a zsűri szerint ő készítette a legszínvonalasabb portfóliót.
Az állatvilág életének döbbenetes pillanatai mellett csodálatos tájakat örökítettek meg a pályázók: vadászó karvalybaglyot, a Bükk-fennsík párában úszó fenyőit, egy hiénát, amint egy flamingó szárnyába mar...

Minden természetbarát garantáltan élvezettel fogja csodálni ezeket a képeket, amennyiben december 3-ig ellátogat a Természettudományi Múzeumba.*

Helyszín: Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum
Időpont: 2007. október 31-től december 3-ig
Nyitva tartás: minden nap 10-18 óráig, kedd szünnap

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei