2008. január 17.Zsirai Tibor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hit, Erotika, Politika - 52 kortárs vallomása a VAM-ban

A 2007-es esztendő egyik legjelentősebb kulturális eseménye Magyarországon minden bizonnyal a budapesti VAM Design Center megalakulása volt. A 11500 m2 alapterületű komplexum életre hívásával Szabó T. Lászlónak és Vincze Miklós művész-üzletembernek egy olyan - egész közép-európát sújtó - kultúrközponti hiányosságot sikerült orvosolnia, melyre méltán lehet büszke a projektben résztvevő minden művész és szakember.



A programot 2007 szeptemberében azzal a céllal hozták létre, hogy teret adjon a fiatal tehetségeknek és kortárs művészeknek a bemutatkozásra, tehetségük kibontakoztatására, illetve saját, önálló piacuk kiépítésére.
Mivel itthon javarészt befutott nevekkel dolgoznak a nagyobb galériák, számos esetben hiába az alkotni akarás, nem sok babér terem a szárnypróbálgató, kísérletező kedvű alkotók számára. Ismeretlenül, kellő anyagi háttér híján nem sok az esélyük a megtapadásra. A VAM’Art Program létrehozói ezen problémákat igyekeztek orvosolni azzal, hogy lehetőséget adtak pályakezdő tehetségeknek is Közép-Európa legnagyobb galériájában, s összehozták őket azokkal a hazai művészetpártolókkal és üzletemberekkel, akik lehetőséget látnak a mai modern művészek munkáiban.

Legújabb HIT - EROTIKA - POLITIKA témakörökben meghirdetett pályázatuk győztes műveit 2008. január 18-án 18.00 órakor Nádler István Kossuth-díjas festőművész ajánlja a látogatók figyelmébe.

52 mai kortárs művész "vall" - munkáin keresztül - választott témájáról őszintén, korlátoktól mentesen, a szabad művésziség jegyében. (Érdekesség, hogy míg az erotika témakör minden alkotóban megmozgatott valamit, addig a politika szinte hidegen hagyta őket.)

Mint az eddigi VAM’Art tárlatoknak, ennek a kiállításnak is a sokszínűségében rejlik igazi vonzereje. A rengeteg pályázatból ismét igényes anyagot sikerült összeállítania a zsűrinek, átfogó képet alkotva a mai Magyarországon jelenlevő kortárs stílusok és technikák teljes skálájáról.

*

Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Megnyitó ideje: 2008. január 18. 18 óra
Megtekinthető: 2008. január 18. - február 20.

Nyitva tartás:
H-P: 10-18
SZ: 10-14

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei