2008. május 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Munkácsy Mihály Esztergomban - kiállítás a festőzseni képeiből

Munkácsy Mihály festményeiből álló vándorkiállítás érkezik májusban Esztergomba. Pákh Imre, külföldön élő műgyűjtő képeit tekinthetik meg az érdeklődők, a cél pedig, hogy a magyar közönség megismerkedhessen a híres-neves művész eddig nem látott munkáival. A képek mellett számos relikvia is látható lesz a kiállításon, így például fotók, jegyzetfüzetek, hajkefék, vagy egy úti köpeny.

Munkácsy hazánk egyik legkiemelkedőbb festő-alakja, így fontos, hogy mindenki megismerhesse munkásságát, még akkor is, ha némely képe esetleg nem Magyarországon található. Pákh Imre jóvoltából, aki szenvedélyes és fáradságos munkával gyűjtötte össze a művész külföldön maradt képeit, most erre lesz lehetőségünk.

A kiállítás többi képe között olyanokat találunk, mint a Corpus, mely a Szeged-Csanádi Püspökség gyűjteményéből érkezik, és melyet az egyházmegyei gyűjteményen kívül Esztergomban láthat először a nagyközönség. Emellett a Nemzeti Galériából itt lesz a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című képek másolatai, amelyeket Munkácsy készített, az eredetinél kisebb méretben.
Gyermekek számára is tartogat izgalmakat a tárlat, így például lehetőség van saját emlékérme készítésére a pénzverdében. Emellett a kiállítás ideje alatt filmvetítések lesznek a különteremben Munkácsi Mihály életéről, munkásságáról és művészetéről, melyek minden korosztály számára érdekes információkkal szolgálhatnak.

Ez az időtálló életművet feldolgozó kiállítás, melyet korábban már láthattak az érdeklődők többek között Budapesten, Kecskeméten, Debrecenben és Szegeden, ezúttal a régi Vármegyeházán, Esztergomban tekinthetik meg az műkedvelők. De a szervezők nem kizárólag esztergomi látogatókat várnak, hiszen kitűnő hétvégi kulturális kirándulás lehet ez az egész család számára.


Helyszín: Esztergom, régi Vármegyeháza Díszterem (Deák Ferenc utca 4.)
Időpont: 2008. május 2-től július 20-ig
Nyitva tartás: naponta: 10.00 - 18.00;
Rendkívüli nyitvatartás: 09.00 - 03.00 (Múzeumok Éjszakája)
A jegyek elővételben megrendelhetők és a helyszínen átvehetők.
Belépőjegy árak:
Felnőtt: 1.500 Ft
Diák, nyugdíjas: 800 Ft
Iskolai csoportok (15 fő felett): 500 Ft/ fő
Felnőtt csoportos jegy (15 fő felett): 1.000 Ft/ fő
Családi jegy (két szülő + min. 1 gyerek): 3.000 Ft / család
Ingyenes a belépés: 6 éven aluli gyermekeknek, csoportokat kísérő pedagógusoknak, muzeológusoknak
Bővebb infó: http://www.munkacsyesztergomban.eoldal.hu/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Török Jutka 2008-09-15 11:40:14
Én résztvettem a kiállításon, és fantasztikus volt!!!Köszönöm
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei