2008. június 1.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás - Budapest után Debrecenben

Budapesten május 1-én véget ért a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Aki lemaradt, az se bánkódjon, hiszen több vidéki nagyvárosban is bepótolhatja, elsőként Debrecenben, május 9-től. Több mint tízezren látták a tárlatot, emellett közel kétezer érvényes szavazatot adtak le a képekre. Érdekes, meghökkentő, olykor provokatív alkotásokkal találkozhatunk, melyek a 2007-es év legjobb pillanatait hivatottak bemutatni.

2008. május 9-én Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szalay Zoltán, a kiállítás rendezője nyitották meg a tárlatot. A XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás a tavalyi év legfontosabb, legérdekesebb, legemlékezetesebb pillanatait megörökítő felvételeket mutatja be. 13 kategóriában ítélt oda díjakat a zsűri. Szakértők mellett az érdeklődők is hangot adhattak véleményüknek, mely eredményeként Kudich Zsolt "Potyautas" című képe elnyerte a Közönségdíjat. A fotó a Pest megyei Apajpuszta közelében készült. Készítője az elismerés mellett 250 000 forintnyi jutalmat is magáénak tudhat.


Kudich Zsolt (NEXON): Potyautas


A kiállítást minden évben a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) és a Magyar Fotóriporterek Társasága által közösen meghirdetett pályázat előzi meg. Idén - a tavalyinál több - összesen 9223 felvétel érkezett be. Összefoglalni is nehéz lenne azt a sok témát, amiről az ötszáz fotó mesélni szeretne a látogatóknak. Vannak politikai, sport, kulturális, bulvár témájú felvételek, melyek tavaly óta mit sem vesztettek aktualitásukból.

Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője lett a zsűri elnöke, tagjai Koncz Zsuzsa szabadfoglalkozású fotóriporter, Németh György, az MTI fotóriportere, Dezső Tamás szabadfoglalkozású fotóriporter és Sopronyi Gyula, a Népszabadság fotóriportere.

Debrecenben június 5-ig tekinthetők meg az alkotások, "Az esélyegyenlőség jegyében" című kísérő kiállítással egyetemben. Nyáron a pécsi Városi Képtárban, majd a Veszprémi Arénában, végül Szegeden, a Reök-palota Művelődési Központban lesz látható, egészen 2009. január 15-ig.

*


XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás 2007
Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi János u. 1.
A kiállítás megtekinthető: 2008. május 9. - 2008. június 5., ingyenesen.
További információk: www.sf2007.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei