2008. június 2.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Salvador Dalí - A képzelet függetlenségének szószólója

"Egyszer majd kénytelenek lesznek miattam az életművemmel foglalkozni" - állította Dalí, és lőn. A XX. század egyik legszínesebb egyéniségének és legsokoldalúbb alkotójának művészetébe pillanthatunk be a soproni kiállításon, ahol illusztrációként készített fametszetei szerepelnek.

Salvador Dalí 1904-1989 között élt, szerencsére elég ideje és kedve volt belekóstolni számtalan művészeti ágba, így a festészet mellett a szobrászatba, fotózásba, írásba, filmezésbe, és minden területen egyedit, maradandót alkotott. A szürrealizmus legizgalmasabb alakja, elegáns és mesés volt egyszerre, alkotásai tökéletes teret nyújtanak a hétköznapoktól való elrugaszkodáshoz, az álomvilág megelevenedéséhez.

A soproni Festőteremben megrendezett kiállítás 27 darab fametszetet tartalmaz, amelyek az Alice Csodaországban (Lewis Carroll műve), valamint Dante Alighieri Isteni színjátékának illusztrációiként születtek. A metszeteket Csikós Nagy Zsuzsanna, Amerikában élő festőművész bocsátotta a kiállítók rendelkezésére. A tárlat 2008. július 6-án zárul, addig van lehetőség az abszurd mesevilágban bolyongani.

A kiállítás párhuzamosan kerül megrendezésre a 2008. június 20. és július 23. között zajló Soproni Ünnepi Hetek programsorozattal, ahol színpadi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, kézműves vásárt, operetteket, tehát rendkívül színes programot tekinthetnek meg az érdeklődők.

*

Dalí kiállítás
Helyszín: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Festőterem (9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.)
Jegyár: felnőttek részére 1.000 Ft, diákoknak 350 Ft
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 10-18 óra között
Megtekinthető: 2008. július 6-ig
Szervező: Pro Kultúra Sopron Kht.
Soproni Ünnepi Hetek: weboldal

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei