2008. június 6.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

"Cargo - Art in Box" - Street art a Boráros téren

Falak, telefonfülkék, padok, buszok, villamosok, vonatok. Van bennük egy olyan közös tulajdonság, ami vonzza a festékszórók zsonglőreit. Használhatók tehetségük bemutatására. Szerencsére azonban nemcsak rongálási céllal lehet színesíteni ezeket az esetenként lepusztult felületeket, egy kis ötletességgel - és engedéllyel - részesei lehetnek a valódi művészetnek is.

"Cargo - Art in Box" címmel most egy olyan kiállítást rendeznek a Boráros téri aluljáró kihasználatlan üzlethelyiségeiben a street art gyakorló művészei, amely közelebb viszi a rohanó és elszürkült tömeget a galériák színes kavalkádjához anélkül, hogy különféle underground klubokban kellene keresgélni az elkészült remekeket.

Cseh, szlovák és magyar alkotók elkészült művei lesznek láthatók holnaptól két héten át az üvegfalú kirakatok mögött. Céljukat minden bizonnyal el fogják érni a művészek, miszerint megpróbálják bebizonyítani, hogy a művészet éppen annyira része mindennapjainknak, mint egy csésze kávé vagy egy reggeli napilap átolvasása.

A kiállítók mindegyike képző- illetve iparművészeti egyetemen tanult, vagy tanul: Bíró Tamás, Bystricky Oldrich, Cziner Máté, Csordás Levente, Cridle Georgina, Damcová Tereza, Gaziová Laislava, Haubelt Jan, Herczku András, Chalánková Vendula, Klicova Marketa, Kotrba Martin, Lakos Tamás, Smetana Matej, Szabó Levente, Takác Viktor, Zahoransky Dusan műveit tekinthetik meg az érdeklődők az aluljáróban.

Egy évvel ezelőtt már volt egy hasonló kezdeményezés, akkor csak a cseh fiatalok állították ki alkotásaikat, most azonban a szlovák és magyar társaikkal bővült a kör. Sikeres fogadtatás esetén további városokba is ellátogatnak, köztük Bukarestbe és Moszkvába is.

*


Cargo - Art in Box
Helyszín: Budapest, Boráros téri aluljáró
Megtekinthető: 2008. június 7. - június 21.
Honlap: www.cargo.ooz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei