2008. június 8.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Terror Háza Múzeum: Szeretkezz, ne háborúzz!

Negyven évvel ezelőtt sokadszor állt feje tetejére a világ. Harcok folytak Vietnám és az Egyesült Államok között, forradalom volt Csehszlovákiában, gazdasági válság fenyegette a hidegháborúban amúgy is megrendült országokat és mindezeknek dacára a fiatalság nem volt hajlandó feladni erkölcsi szabadságát és beállni a robotoló mókuskerékbe. Ők élni akartak és élni hagyni.

1968 fordulatot hozott a szexualitás terén is, elkezdődött a "Szeretkezz, ne háborúzz" mozgalom és világszerte milliók csatlakoztak a hippinek keresztelt társadalmi réteghez. Több évtizednyi erős politikai elnyomás után végre felszabadultak a trapéznadrágos virágifjak és élhettek. Úgy igazán. Persze a megfelelő cenzúrával átvilágítva, amolyan nagytestvér óvó és ijesztő tekintetével ellenőrzés alatt tartva a nyugatnak legalább szerelmi és szereteti fonalát itthon követő hölgyeket és urakat.

A Terror Háza Múzeum most azt mutatja be "Szabadság a paplan alatt: 1968 - Szex mint forradalom" című kiállításával, hogy miként rendeződött egy egyszer és mindenkorra a rettegett Vasfüggöny két oldalának erkölcsi árnyékképe anélkül, hogy tényleges változást eredményezett volna a felszínen. Mert a felszín alatt végbement metamorfózis területtől függően kisebb-nagyobb szexuális forradalmat okozott.

Fiataloknak időutazás, idősebbeknek emlékutazás ez a tárlat, a kettő együtt pedig a generációk közötti kapocs erősítését segítő kirándulás a "Szabadság a paplan alatt" megtekintése.

*


Szabadság a paplan alatt: 1968 - Szex mint forradalom
Helyszín: Terror Háza Múzeum (1062 Budapest, Andrássy út 60.)
Nyitva tartás:
Hétfő szünnap
Keddtől-péntekig 10-18 óráig
Szombaton és vasárnap 10-19.30 óráig
Jegyár:
Teljes árú jegy 1500 Ft
Diákjegy 750 Ft
Nyugdíjas jegy (65 év alatt) 750 Ft
65 év felett a belépés ingyenes!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei