2008. június 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

"Forró nyomok és hideg-lelés" a Múzeumok éjszakáján

A Múzeumok éjszakáján idén is megszámlálhatatlan program várja a kultúraszeretőket. A Magyar Természettudományi Múzeum "Forró nyomok és hideg-lelés" című rendezvényén a látogatók korcsolyapályán csúszkálhatnak, és ismerkedhetnek az antarktiszi viszonyokkal, de aki idegenkedik a "hideg programoktól", az kóstolhat helyette mézet, és részt vehet számtalan vetélkedőn.

A Magyar Természettudományi Múzeumban jövő hét szombaton délelőtt 10 órától korcsolyapálya várja a látogatókat az Afrika-tó partján, majd Baldavári László méhész jóvoltából mézkóstolást, valamint mézvásárt rendeznek a Kupolacsarnokban.

A gyerekeknek Micimackó és barátai segítenek a Hideg-lelés című játékban, hogy együtt fedezhessék fel az Északi-sarkot, és kinyomozzanak néhány jégkori rejtélyt. Útközben Szervác, Pongrác és Bonifác, a három fagyosszent kíséri őket, de a feladványok megfejtésében segítségükre siet Sándor, József és Benedek is.

A kalandos utazás közben a Jeti és a Hókirálynő állítja furfangos feladványok elé a vállalkozó szelleműeket, majd az MTV Delta sarokban a Delta főszerkesztője, Montskó Éva beszélget a látogatókkal.

Este 10 órától Fiar Sándor, az Első Magyar Antarktisz Expedíció egy tagja várja kötetlen beszélgetésre az érdeklődőket, majd az Első Magyar Déli-sarki Expedíció 2003 filmjei tekinthetők meg: a Megérkezés, az Élet az oázisokban, a Kutatók az Antarktiszon és a Búcsú az Antarktisztól.

Tudományos előadások is hallhatók lesznek a mai és a hajdan volt "jegekről" a Múzeumok éjszakáján: Kern Zoltán a Jégkorszak a föld alatt? A jegesbarlangok világa, Pálfy József Hógolyó Föld - szuperjégkorszakok 600-700 millió évvel ezelőtt, Horváth Erzsébet pedig Földünk, a jeges bolygó címmel tart beszámolót az érdeklődő közönségnek.

A múzeum arra kéri a gyermekeket, hozzák be a mackójukat, és keressék meg a helyüket a nagy Medve-törzsfán.

*


Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum
Időpont: 2008.június 21.
Bővebb infó: www.mttm.hu , www.muzeumokejszakaja.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei