2008. július 4.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bruce Lee Hong Kong-i otthona múzeum lesz

A milliárdos iparmágnás, Yu Panglin birtokolja a legendás kínai sárkány, Bruce Lee által egykoron használt 529 négyzetméter nagyságú kétszintes házát, amely Hong Kong Kowloon negyedében található. Eredetileg el szerette volna adni a földrengés károsultjainak megsegítése érdekében, később azonban meggondolta magát és múzeummá rendezteti át a filmes harcművész tiszteletére.

Ezzel az elgondolásával Yu Panglin nem kevesebb, mint 105 millió Hong Kong-i dollárról, azaz körülbelül 1,9 milliárd forintról mondott le, mivel nagyjából ennyiért tudta volna értékesíteni a házat.
Bruce Lee 1940. november 27-én született az Egyesült Államokban. Hong Kong-ban nevelkedett, majd visszatért az USA-ba, ahol befejezte tanulmányait, később saját harcművészeti stílust kifejlesztve nyitotta meg önálló iskoláját. Számos filmszerepet eljátszott, eredetileg vele forgatták volna a "Kung Fu" sorozatot is, mely végül David Carradine-t tette ismertté. Leghíresebb filmjei a "Sárkány útja", "Halálos játszma" és "A Sárkány közbelép" hármas, amelyek Európában is népszerűek lettek. Titokzatos, máig tisztázatlan körülmények között halt meg 1973-ban, 32 éves korában.

Michael Tien, a Hong Kong-i Bruce Lee rajongóklub egyik tagja hihetetlennek és fantasztikusnak nevezte azt a váratlan fejleményt, hogy Yu Panglin múzeummá alakíttatja Lee egykori bérelt birtokát. Szerették volna megszerezni az ingatlant, azonban közel sincs annyi tőkéje a klubnak, amivel kivásárolhatnák a milliós értékű házat.

Üdvözölte a döntést a kormányzati sajtószóvivő, aki szerint a Beatles angliai és Elvis Presley amerikai turistalátványosságaihoz hasonló zarándokhellyé válhat Bruce Lee lakhelye.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei