2008. július 12.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Buddha ereklyék újra Budapesten, a Syma csarnokban

A Maitreya Project gazdája - a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség 2 évvel ezelőtti (és a mostani) áldozatos és magas szintű munkájának köszönhetően - 2006. után újra Budapestre hozza a közel 1000 db, tibeti, indiai és kínai ereklyéből álló gyűjteményt.

"A virág illata nem szállhat a széllel szemben, még a szantálfáé, az oleanderé vagy a jázminé sem. De, a jótett ereje a széllel szemben is eljut a világ végéig."
Buddha


A bemutatásra kerülő gyöngy szerű képződményekre Buddha és számos jelentős buddhista nagymester hamvai között bukkantak. Ezen ereklyék keletkezésére és időnkénti szaporodására nincs természettudományos magyarázat. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és együttérzésének az "esszenciái". Az ilyen ereklyéket a világon mindenhol sztupák, templomok és kolostorok szentélyeiben őrzik. Ezért számít kivételes dolognak, hogy az ereklyék a nagy nyilvánosság elé kerülnek. A kiállítás 2001. óta utazik a Föld körül és eddig több száz nagyvárosban fordult meg, Los Angeles-től Párizsig. A kiállítás célja, hogy lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet. Az ereklyéket vallásra való tekintet nélkül bárki megtekintheti, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy sok helyen éppen keresztény templomokban, imaházakban került sor a kiállításra.
A Maitreya (szó szerint szeretet) Project 2010-ben fejeződik be, amikor is az ereklyéket - az indiai Kushinagar-ban - egy most épülő hatalmas Buddha szobor belsejébe kerülnek.

*


Buddha Ereklye Kiállítás
Helyszín: SYMA Sport és Rendezvénycsarnok (Budapest, XIV. Dózsa György út 1.)
Megtekinthető: 2008. augusztus 1-3.
Nyitva tartás: péntek 12-18 h-ig, szombat-vasárnap 10-18h-ig
Jegyár: ingyenes
További információ: www.buddha-tar.hu és www.maitreyproject.org

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Nagy Fehér Farkas 2011-01-18 17:28:18
Szeretném ezúton tudatni veletek.
Hogy Gyógyító Buddha ereklyék újra Magyarországon lesznek!!!
2011.Agust.19-20-21.én
További információ: www.buddha-tar.hu és www.maitreyproject.org
nem
regisztrált
hideg bea 2008-08-03 00:01:13
nagyon hasznosnak tömör és lényegre törő re mutat ahogy olvastam bárcsak sokat olvashatnám
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei