2008. július 30.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

9. Műgyűjtők éjszakája

2008. július 31-én kilencedik alkalommal várják 17 órától éjfélig a főváros galériás negyedébe, a belvárosi Falk Miksa utcába és környékére a vizuális művészetek iránt érdeklődőket. A 9. Műgyűjtők éjszakáján részt vevő 22 galéria összesen 18 programot kínál a közönségnek.

Két éve rendezték meg először, és azóta minden negyedévben sor kerül a népszerűvé vált képzőművészeti fesztiválra., a Műgyűjtők éjszakájára. Július 31-én, csütörtökön délután öt órakor több galéria nyitja meg új kiállítását: Sipos Barbara kortárs festőművész alkotásai az Erdész & Makláry Fine Arts emeleti kiállítóterében, street-art művészek "Nyár van, nyár" című tárlata a Stereo Galleryben, Takács Szilvia és Körössényi Tamás szobrászművészek munkái pedig a Pintér Sonja Kortárs Galériában láthatók. A Haas Modern Művészeti Galéria a XX. század második feléből válogatott festményekkel és rajzokkal, míg a Haas Galéria és Kiállítóterem a század első feléből válogatott művekkel várja az érdeklődőket.

Hat órakor a Körmendi Galériában megnyílik az Expresszív című kiállítás, mely augusztus 31-ig tekinthető meg. A kiállítás válogatás a Körmendi-Csák Gyűjtemény eisenstadti, pilzeni, kassai és bukaresti vendégkiállításának anyagából. A 9. Műgyűjtők éjszakáján szintén este hat órakor nyitják meg a Pekingi Olimpia tiszteletére az augusztus 24-ig látogatható Olimpiart című kiállítást. A sport világából összegyűjtött festményeket és rajzokat bemutató kiállítást Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója nyitja meg a Haas Modern Művészeti Galériában.

Fél 7-től "Könyvtájak 2008" címmel nyílik Pataki Tibor festőművész kiállítása az Európa Galériában, majd 7-től az Art Factory Galéria II. várja Vagabondok című tárlatának megnyitójával a közönséget. A tárlat a macskákat állította a főszerepbe. Bemutatják Mamikon Yengibarian szobrászművész 10 bronz csavargó macskáját, Roberto Prina Antonucci olasz fotóművész "A macskáknak kilenc élete van" című sorozatát és Halmi-Horváth István festőművész egy abesszíniai macskát ábrázoló diptichonját.

Az érdeklődők nem csak új kiállításokat tekinthetnek meg, hanem már korábban megnyílt tárlatokat is. Ilyen például a Múzsa Galériában Fürjesi Csaba festőművész Beduinok között című kiállítása. Az este folyamán több előadást is tartanak. Ilyen előadások helyszíne lesz a Joan Ékszerüzlet, a Memoart Galéria és a Dénes Galéria is.

Mint az elmúlt 8 alkalommal, most is kapcsolódnak koncertek az éjszakához. Fél 7-től 10-ig a Műgyűjtők éjszakájával egyidős, 2 éves Haas Daléria zenés programját élvezhetik az oda látogatók a Falk Miksa utca 6. előtti kiállítási sátorban.
9 órától a Pintér Antikban Dresch Mihály teszi felejthetetlenné jazz koncertjével a hagyománnyá váló Műgyűjtők éjszakáját. A következő Műgyűjtők éjszakájára 2008. december 4-én kerül sor.

***


9. Műgyűjtők éjszakája
Helyszín: Budapest, V. kerület Falk Miksa, Balaton, Markó és Balassi utca
Időpont: 2008. július 31. 17-24 h
Jegyárak: A programok ingyenesek.
Bővebb információ: www.mugyujtokejszakaja.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei